+46 42 405 99 94
Sök

NYATI Safari & rundresa till tre kungariken

Pris från 53 995 Pr. person
 • Kombinera safari i världsklass med tre kungariken och enastående naturupplevelser
 • Inled rundresan med en vecka i lyx på NYATI Safari Lodge, där du bor i egen River Bungalow med privat terrass. Dagligt safariprogram och alla måltider och drycker ingår
 • Upplev kungarikena Swaziland, Lesotho och Zululand med färgstarka kulturer, bergslandskap och små lokalbyar
 • Avsluta vid stranden på Dolphin Coast och besök kosmopolitiska Durban med dess afro-indiska kultur
 • Rundresan genomförs vid minst fyra deltagare


OBS:
 Den här beskrivningen innebär start på NYATI Safari Lodge och hemresa från Durban. Rundresan kan också göras i motsatt riktning med start i Durban och avslutning på NYATI Safari Lodge samt hemresa från Johannesburg. Programmet är identiskt oavsett riktning – det är bara ordningen som skiljer sig åt. Läs om rundresan med start i Durban här.

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplatsen vid Kruger National Park (avresa fredagar året runt). Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg 
 • Flyg Durban–Köpenhamn/Stockholm*
 • Alla flygplatstransfers
 • Resa med specialbyggd Toyota Land Cruiser V8 under hela rundresan från NYATI Safari Lodge till Durban
 • Engelsktalande guide/chaufför på hela turen
 • 7 nätter på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum) med privat terrass mot Olifants River
 • 1 natt på Pestana Kruger Lodge 3* i Malelane
 • 1 natt på Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp 3* i Swaziland
 • 1 natt på Shakaland Hotel 3* i KwaZulu Natal (Zululand)
 • 1 natt på Kiara Lodge 3* i Free State Golden Gate National Park vid gränsen till Lesotho
 • 2 nätter på Premier Resort 3+* vid Sani-passet
 • 1 natt på Coco De Mer Boutique Hotel 4* vid Dolphin Coast utanför Durban
 • All inclusive, dvs. alla måltider och dryck ingår på NYATI Safari Lodge:
  • Frukost, lunch och trerätters middag
  • Utsökta lokala drycker, som vin, sprit, öl, vatten samt alkoholfri öl och vin
  • Färsk frukt på förfrågan hela dagen
  • Mousserande vin och frukost i bushen
 • Galamiddag med show, musik och dans varje fredag på NYATI Safari Lodge
 • Längsta drive-tävling – vem slår det längsta slaget?
 • Bouletävling med priser
 • Inkluderat safariprogram:
  • "Big 5"-safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med bushmiddag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bushvandring med vällagad bushfrukost och mousserande vin på vacker utsiktspunkt
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive dryck och snacks på utsiktspunkten
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Två dagliga game drives (safaritur i öppen bil), morgon och eftermiddag
 • Tillgång till lodgens driving range och golfinstruktör
 • Tillgång till lodgens gym
 • Extra upplevelser ingår i alla resor till och med 2022:
  • Heldagstur till Drakensbergen
  • Halvdagstur till räddningsstationen Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC)
  • Halva priset på din första behandling på NYATIs Bush Spa
 • Helpension, dvs. alla måltider under hela rundresan i de tre kungarikena ingår
 • Tillval: Om du vill kan du förlänga resan med fyra nätter på egen hand i Kapstaden. Du flyger från Durban till Kapstaden, där vår lokala representant möter dig på flygplatsen och ser till att du blir körd till ditt hotell. Du bor på femstjärniga The Cellars-Hohenort i vinområdet Constantia Valley utanför Kapstaden. Här kan du koppla av och njuta av stadens stora utbud i ditt eget tempo. Det finns också en mängd olika tillvalsaktiviteter, t.ex. utflykter till Godahoppsudden eller en tur till Vinlandet. Obs: Eventuella utflykter i Kapstaden ingår INTE i priset. Priset för fyra nätter i Kapstaden inkl. flyg och hotell med frukost är 9 500 kr.

Observera att det bara går att delta i bushvandringar och solnedgångssafari om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter på NYATI Safari Lodge kan variera.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow på första parkett till den berömda Krugerparken med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra nya Rhino-lyxtält på 75 m2  med plats för två vuxna och två barn, eller i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen. Ytterligare ett alternativ är att ha hela Cheetah Camp på 500 m2 för er själva med privat chaufför/ranger, eget safariprogram och egen kock.

På NYATI Safari Lodge bor du med all inclusive, det vill säga komplett safariprogram, alla måltider och lokala drycker ingår i priset, också under safariturerna. Vårt stora safariprogram omfattar två safariturer (game drives) per dag i öppna bilar, bushvandringar, sundowners och nattsafari. Alla dessa safariturer kan du fritt delta i. Mellan aktiviteterna finns det tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde, njuta av en behandling på NYATIs Bush Spa eller delta i tillvalsaktiviteter som till exempel luftballong, flodsafari eller golf.

Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller vid "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. En gång i veckan beger vi oss ut i bushen där du kan njuta av solnedgången med något kallt att dricka medan vi dukar upp en sydafrikansk ”braii” under stjärnhimmeln. Till alla måltider serveras lokala viner och mellan safariturerna har du fri tillgång till baren på lodgen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Swaziland, Zululand & Lesotho

Swaziland är det minsta landet på södra halvklotet men rikt på sevärdheter och aktiviteter. Landet är också en av de sista monarkierna som finns kvar i Afrika. Här möter du en rik kultur med färgstarka danser och ritualer samt en otroligt vänlig lokalbefolkning. Till det ska läggas enastående landskap med berg och dalar, skogar och slätter, viltreservat med Big 5 och hänförande vyer. Swaziland fick självstyre 1968 efter att ha varit en brittisk koloni sedan början av 1900-talet. I samband med femtioårsjubileet för landets självständighet meddelade Swazilands kung Mswati den 3 april 2018 att landet officiellt nu har döpts om till eSwatini, ”swaziernas land”.

Zululand är hem åt zuluerna, ett folk med ett rikt kulturellt arv. Men det är också en naturskön provins med orörda kuster, stora skogsområden, gröna kullar, berg, floder och viltreservat. Mångfalden är stor. Här samsas modern livsstil och gamla traditioner sida vid sida. I de små zulubyarna kan man fortfarande se traditionell stamdans och besöka byns ”shaman”, och zuluerna visar gärna upp sitt kulturarv. Trots en blodig historia under kung Shaka, som stred mot det brittiska imperiet, är zuluerna ett stolt folk som idag lever i fred med resten av befolkningen i ett hörn av landet som har en rik historia och en vacker natur.

Lesotho är det enda land i världen som ligger på över 1 000 meters höjd. Det bergiga kungarikets lägsta punkt ligger 1 300 meter över havet, och över 80 % av landet ligger på mer än 1 800 meters höjd. Därför präglas landskapet av hänförande bergskedjor med snötäckta toppar, kristallklara vattendrag och vattenfall samt ett imponerande djurliv. De vackra omgivningarna lockar många som vill vandra, köra mountainbike eller rida i bergen. Men landet bjuder också på nationalparker, ett rikt djurliv, en spännande historia och ett starkt kulturarv. De första invånarna i området var sanfolk, och i många grottor kan man fortfarande se deras gamla grottmålningar. Idag är Lesotho bebott av folkgruppen basotho, som man ofta ser i deras traditionella klädedräkter.

Durban

Sydafrikas tredje största stad ligger vid Indiska oceanen och attraherar därför många som gärna vill njuta av de gyllene sandstränderna längs den 6 km långa strandpromenaden. Staden har också Sydafrikas största hamn. I Durban möts öst och väst. Här får du uppleva en färgstark blandning av afrikanska, indiska och europeiska kulturer, där i synnerhet den indiska är framträdande. Många indier kom till området på 1800-talet för att arbeta på de stora sockerplantagerna. Deras ättlingar har idag bosatt sig i stadens stora indiska stadsdel. Durban är en mångsidig stad full av kontraster: från de rika förorterna Berea och Morningside, där du kan äta middag på exklusiva restauranger, till den fattiga stadsdelen KvaMashu, som hör till de sämst ställda områdena i hela Sydafrika. Staden kantas av havet på ena sidan och böljande gröna kullar på den andra, och klimatet är behagligt året runt.

Priser

NYATI Safari & rundresa till tre kungariken
Pris från kr 53 995
Enkelrumstillägg
kr 10 000
Förläng vistelsen med fyra nätter i Kapstaden, inkl. frukost och flyg
Pris från kr 9 500
Bokningsförfrågan
NYATI Safari & rundresa till tre kungariken
Dagsprogram
NYATI Safari & rundresa till tre kungariken
Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

Klimattabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag: Avresedag

Det här är dagen då du full av förväntan sätter kurs mot Sydafrika och din egen privata bungalow eller villa med utsikt mot Olifants River mitt i Sydafrikas berömda Greater Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och du reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det görs ett stopp på vägen till Johannesburg och flygtiden är ca 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Från Johannesburg går resan vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5–6 timmars bilåkning. När du landar tar en medarbetare från NYATI Safari Lodge emot och följer med på bilresan till lodgen. På NYATI Safari Lodge väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kort informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Njut till exempel av en drink på terrassen med utsikt mot Olifants River och den afrikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Söndag: Bushvandring, sundowner, bushmiddag & nattsafari

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan du ha turen att se till exempel noshörningar, giraffer, flera antiloparter, zebror, vårtsvin och en mängd olika fåglar. Du får lära dig att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera. Om du hellre vill bli körd runt kan du välja att åka på morgonsafari i någon av våra öppna safaribilar. 

Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på utsiktsterrassen. Sedan kan du koppla av en stund innan det är dags för en god lunch på terrassen och eftermiddagens safaritur. Under eftermiddagssafarin har du chansen att uppleva ”The Big 5”. Uttrycket är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Vår lokala ranger guidar dig och om du har tur kan du få se ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan du njuta av kalla drycker med tilltugg medan du beskådar den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar vårt kockteam upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar har återupplivat den traditionella gryträtten ”potjie”, som lagas med utsökta lokala råvaror enligt det ursprungliga NYATI-receptet. Här får du chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika. Obs: Bushmiddag anordnas endast när väderförhållandena tillåter. I annat fall ersätts den av middag i boman eller på lodgens restaurang.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att du bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Måndag: Fågelsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Den här morgonen kan du följa med på morgonsafari i våra öppna safaribilar för en tur där det är Krugerparkens fågelliv som står i fokus. Turen går förbi Hippo-sjön och vidare längs floden, där det finns bäst möjligheter att få syn på några av de många färgsprakande fåglarna. Men det finns naturligtvis även goda chanser att se fler vilda djur. Kanske är det just den här morgonen du får syn på en noshörning eller en leopard? 

Efteråt kan du njuta av en härlig frukost på vår fina terrass med utsikt över Olifants River och koppla av vid poolen innan det är dags för solnedgångssafari mot slutet av dagen. Här kan du återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer och gnuer i skymningen. På hemvägen gör vi ett kort stopp på en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan du njuta av ett glas vin eller en läsk medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas ett vackert bord upp på terrassen på NYATI Safari Lodge, där kocken serverar en läcker trerättersmeny.

Tillvalsaktiviteter: Golf, quad bike safari och townshiptur

Tisdag: Morgonsafari, eftermiddagssafari och sundowner

Om du inte har fått se alla Big 5 ännu har du fortfarande chansen på dagens safariturer, där du bland annat kan uppleva bufflar, elefanter och giraffer. Torsdagen börjar med en tidig morgonsafari med fokus på det djur- och växtliv du ser överallt på NYATIs område och i resten av Krugerparken. Våra rangers berättar om olika träd, buskar, gräs och andra växter – och inte minst om de fåglar och djur vi stöter på under safarin. Du kommer också att få veta mer om årstidernas växlingar i viltreservatet – både om väderförhållandena och om hur regn och torka påverkar djurlivet. 

Efteråt kan du koppla av en stund innan lunchen serveras på vår trivsamma utsiktsterrass. På eftermiddagen blir det safari igen, förhoppningsvis med många vilda djur. Våra rangers kommer att berätta om några av de mindre djuren du också hittar i Krugerparken, t.ex. ormar, skorpioner, insekter och termiter samt vilken betydelse de har för däggdjuren. Safarituren slutar på vår vackra sundownerplats i närheten av NYATI Bush Camp, där du får en liten förfriskning medan du njuter av den stämningsfulla solnedgången över bushen. När du kommer hem till lodgen, mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker trerätters middag i restaurangen.

Onsdag: Bushvandring med frukost och safari vid floden

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där NYATIs rangers berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs eget område, där NYATIs kockar serverar en vällagad frukost och mousserande vin under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill delta i morgonens bushvandring men ändå inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Efter frukosten ute i bushen tar våra rangers dig med på en liten safaritur på väg tillbaka till lodgen, om du inte ska vidare på någon av våra tillvalsaktiviteter. 

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske du vill koppla av lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen tills det är dags för en härlig lunch på utsiktsterrassen. På eftermiddagen kan du följa med på en stämningsfull solnedgångssafari längs Olifantfloden. Här kommer våra rangers att ha fokus på de tre stora djur som man ofta ser längs floden: flodhästar, nilkrokodiler och om du har tur även den svarta noshörningen, som kan vara svår att hitta. Vi åker i öppen safarijeep så att du kan njuta till fullo av färden utmed floden, innan mörkret sänker sig över det storslagna landskapet och djuren går till vila. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på den övertäckta terrassen.

Tillvalsaktiviteter: Flodsafari och quad bike safari

Torsdag: Panoramarutten i Drakensbergen

Tidigt på morgonen bär det av mot de storslagna Drakensbergen och en hel dag med sagolika naturupplevelser. Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Du besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, där det dukas upp till lunch på äkta Karen Blixen-manér. Lunchen är inkluderad i utflykten. Du är tillbaka på lodgen mot slutet av eftermiddagen.

På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman. Efteråt tar en av våra rangers dig med till lodgens driving range, där du kan titta på stjärnhimlen. Det är en fantastisk upplevelse att se alla stjärnorna på den svarta natthimlen över bushen.  

Tillvalsaktiviteter: Luftballong, den tama flodhästen Jessica och quad bike safari

Fredag: HESC, sundowner och avskedsmiddag

HESC är en imponerande räddningsstation för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet och Hoedspruit Endangered Species Centre (HESC) är känt över hela världen som en av pionjärerna inom forskning och omsorg om utrotningshotade djurarter. HESC har också ett utbildningscenter där allmänheten och sydafrikanska barn och ungdomar kan lära sig mer om hotade arter genom att observera dem på nära håll. På centret finns bland annat geparder, noshörningar, afrikanska vildhundar och vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta arter. 

Turen utgår från NYATI Safari Lodge tidigt på morgonen. Väl framme på HESC serveras frukost. Efter frukost blir det rundvisning där du bland annat får inblick i arbetet med att skydda de hotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära centrets invånare. Sedan åker ni tillbaka till NYATI Safari Lodge där ni äter lunch.  

På fredagen erbjuder vi också en sista solnedgångssafari, där vi stannar till vid vår vackra utsiktspunkt Elephant Hill. Här kan du njuta av en förfriskning medan solen går ner över Olifants River och Hippo Lake. Det är en magisk upplevelse att ta avsked av den sydafrikanska bushen. Hemma på lodgen avslutas den härliga dagen med dans och musik med ett fantastiskt uppträdande av vår lokala dansgrupp. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Tillvalsaktiviteter: Luftballong, fisketur, quad bike safari och den tama flodhästen Jessica

Lördag: Avresa från NYATI Safari Lodge mot Swaziland

Lördag morgon är det tidig avresa från NYATI Safari Lodge med siktet inställt på södra delen av Krugerparken. Framför dig har du en hel dag med safariupplevelser under färden genom nationalparken. Kanske har du turen att få se Big 5 eller några andra av parkens vilda djur en sista gång. Ett lunchstopp görs längs vägen. Sent på eftermiddagen kommer du fram till Malelane Gate, och här lämnar du Kruger National Park. Du bor en natt i Malelane. Efter incheckning på hotellet serveras middag i hotellets restaurang.

320 km = ca 8,5 timmars bilresa

Söndag: Traditionell by och swazikultur

Efter frukost på hotellet är det avresa från Malelane, och härifrån är det inte långt till den lilla byn Jeppes Reef som fungerar som gränsövergång till Swaziland. Swaziland är ett litet kungarike som är rikt på kultur och inte minst natur. Gränsen mot Sydafrika i väst utgörs av imponerande berg, och på låglandet finns det gott om vilda djur som noshörningar, giraffer och elefanter. Här lever man i ett helt annat tempo än i Sydafrika, och under besöket får du en bild av hur vardagen ser ut i det avslappnade kungariket.  

Väl framme i Swaziland görs ett första stopp vid Maguga Dam, där du kan insupa utsikten. Sedan fortsätter turen genom huvudstaden Mbabane, innan du kommer fram till Mlilwane Wildlife Sanctuary. Här blir du mött av en lokal guide som tar dig med till en traditionell by där du får höra om swazifolkets kultur och traditioner. 

Efter incheckning på Mlilwane Rest Camp kan eftermiddagen disponeras fritt. Det finns flera olika aktiviteter att välja bland här, t.ex. vandringar, mountainbiketurer eller ridturer. På turerna har du goda chanser att se hjortar, gnuer och zebror, som det finns gott om i området. På kvällen serveras middag på campen.

165 km = ca 4 timmars bilresa

Måndag: Upplevelser i Zululand

Idag går turen vidare mot hjärtat av KwaZulu Natal, även känt som Zululand. Det är här zulufolket bor, och du kommer att få stifta nära bekantskap med zulukulturen när du på eftermiddagen besöker en traditionell zuluby, med de karakteristiska små runda zuluhyddorna. Zuluerna tillverkar själva traditionella arbetsredskap, spjut, smycken m.m. Pärlor används flitigt och allting strålar av färg. Du kommer att få höra mer om zuluernas historia och om kung Shaka, den mest inflytelserika zulukungen genom tiderna. Besöket i byn avslutas med en traditionell dansuppvisning. 

Du bor på Shakaland nära Eshowe där du inkvarteras i en traditionell hydda med alla moderna bekvämligheter, som eget badrum, tv och takfläkt. Middag äter du på Shakalands restaurang, som är byggd i traditionell zulustil. 

Ca 355 km = ca 5 timmars bilresa

Tisdag: Naturupplevelser i Golden Gate National Park

I dag fortsätter turen från KwaZulu Natal-provinsen mot Lesotho. Längs vägen kan du njuta av storslagna naturupplevelser med vackra berg och viltreservat, innan du kommer fram till Golden Gate National Park tidig eftermiddag. Parken ligger nära gränsen till Lesotho. När du har checkat in på Kiara Lodge har du tid att utforska de fantastiska omgivningarna. Följ någon av vandringslederna i området, njut av de imponerande sandstensbergen och studera grottmålningarna. Du kan också välja att bara koppla av på lodgen fram till middagen. Vill du skämma bort dig själv lite extra finns både spa, jacuzzi och inomhuspool på hotellet. 

Ca 425 km = ca 5,5 timmars bilresa

Onsdag: Längs gränsen mot kungariket Lesotho

I dag väntar en fantastiskt vacker bilresa från Golden Gate National Park längs gränsen mot det vackra, bergiga Lesotho, som är det högst belägna landet i världen. Framme i Nottingham blir det lunch på en bra restaurang. Härifrån fortsätter turen mot Himeville via en 42 km lång grusväg som slingrar sig genom Drakensbergen till Lesotho och bjuder på spektakulära utsikter. Mitt på eftermiddagen kommer du fram till Sanipasset, där du ska bo på Premier Resort. Här kan du koppla av på hotellets spa, njuta av den uppvärmda poolen eller spela en golfrunda före middagen på kvällen. 

Ca 370 km = ca 5,5 timmars bilresa

Torsdag: Sani-passet

Idag har du en spännande resa framför dig via Sani-passet, ett av Sydafrikas mest storslagna bergspass. Turen går längs en 33 km lång väg med otaliga hårnålskurvor från ca 1 500 meters höjd ner till ca 3 000 meters höjd. Vägen brukar kallas Roof of Africa, och man förstår varför när man står högst upp och njuter av den spektakulära utsikten över passet. Du har tid att insupa den ordentligt vid stoppet på Afrikas högst belägna pub.

Sedan fortsätter turen över Black Mountain och genom den vackra Sehonghongdalen i Lesotho innan du kommer fram till staden Mokhotlong. Här är det åsnor som transporterar varorna och på huvudgatan är det full kommers. Efter frukost har du tid att uppleva livet på den lokala marknaden. På eftermiddagen blir det ett stopp i Skeering, en liten basotho-by. Här besöker du ett traditionellt hem, möter familjen som bor där och får inblick i basothofolkets kultur. Mot slutet av eftermiddagen korsar du gränsen till Sydafrika igen och kommer tillbaka till Premier Resort där du ska bo över natten.

Ca 60 km = ca 5 timmars bilresa i 4x4 WD med ca 10 km/t

Fredag: Dolphin Coast och Durban

Idag går turen vidare mot Durban och det är dags att njuta av de sista naturupplevelserna i KwaZulu-Natal-provinsen. Du lämnar bergen och sätter kurs mot Sydafrikas östkust. Här bor du den sista natten på Coco De Mer Boutique Hotel i Ballito på Dolphin Coast, där du kan njuta av stranden och kanske ta ett dopp i havet på eftermiddagen innan kvällens avskedsmiddag. Du kan också välja att åka in till Durban några timmar. Här kan du t.ex. göra en stadsvandring där du får se den indiska marknaden med dess enorma utbud av kryddor, kläder, skor och andra indiska varor I Durban hittar du också södra halvklotets största moské, Juma Masjid. Gå en tur längs den långa strandpromenaden, besök det nya området vid hamnfronten med Marine World, akvarium och vattenland, eller shoppa i något av stadens många shoppingcenter.

Ca 245 km = ca 3 timmars bilresa

Lördag: Hemresa – eller vidare till Kapstaden

Vill du se mer av Sydafrika? I så fall kan du fortsätta till Kapstaden, där vi rekommenderar en fyranättersvistelse. Kapstaden vid foten av Taffelberget är en av världens vackrast belägna storstäder. Här kan du utforska livliga V&A Waterfront, besöka Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i många år, göra en utflykt till Godahoppsudden, besöka det vackra vindistriktet – eller bara koppla av och njuta av dagarna i ditt eget tempo. Du kan också förlänga vistelsen i Durban med några dagar om du vill se mer av staden eller sola och bada på stränderna. Är du mätt på upplevelser vid det här laget så reser du hem på lördagen, efter två äventyrliga veckor med safari och rundresa i de tre kungarikena. Du körs till Durban och flyger därifrån vidare till Sverige.

Söndag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari med bushvandring & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, på vattnet och i öppna safaribilar genom Greater Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs rangers som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad av NYATIs kockar på en av NYATIs härliga utsiktsplatser mitt i naturen. Därefter går turen vidare med bil till den uppdämda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en liten flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Djuren dras till vattnet, så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, och du kan få se dåsiga flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar. Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr. Du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar för en stämningsfull solnedgångssafari genom Greater Kruger National Park med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på en av NYATIs vackra sundownerplatser där du kan njuta av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks innan turen går tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch ingår. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 350

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter. Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, noshörningar, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 500

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att se från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Minst 2 och högst 3 deltagare per gång.

Pris per person ZAR 4 500

Microlightflygning

Från ett microlightflyg har du fantastisk utsikt över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri sikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 2 000

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 1 000

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanor i världsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå t.ex. en runda på den spännande 18-hålsbanan Hans Merensky som ligger ca 1 timme från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Därför har de vilda djuren företräde - även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin korsar hemtamt fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken, så det här är en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Bevattningen i området är dock strängt begränsad, vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 350

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Impalajakt

NYATI Safari erbjuder en unik möjlighet att kombinera safariupplevelser med impalajakt i världsklass, medan du bor i exklusiva omgivningar på NYATI Safari Lodge. Jakten sker till fots i sällskap med en professionell jaktledare.

NYATI Safari Lodge är en del av Association Of Private Nature Reserves (ett av världens största Big 5-reservat), som arbetar för att säkra beståndet av vilda djur och deras fria rörlighet. Jakten i området är en del av den naturliga viltvården och sker på ansvarsfullt vis och utan att djurarterna hotas. Lodgen kan därför erbjuda gästerna att delta i impalajakt under vistelsen som tillvalsaktivitet vid sidan av safariprogrammet.

Troféavgift:
1 900 ZAR per fälld impala. Full avgift betalas om skottet träffar och halv avgift om det missar
3 900 ZAR för en dagsjakt med en jägare inklusive vägledning av professionell jägare 1/1
2 500 ZAR per person för en dagsjakt med två jägare inklusive vägledning av professionell jägare 2/1
600 ZAR för inskjutning av jaktvapen och 600 ZAR per dag för hyra av vapen och patroner
1 000 ZAR per dag för observatör som inte jagar själv
Observera att 15 % VAT tillkommer till priserna ovan.

Det finns inget krav på jägarexamen för att gå på jakt i Sydafrika. Däremot måste du genomföra ett obligatoriskt skjutprov (inskjutning av vapen).

Konservator:
130 USD för montering på platta
105 USD för mattmontering (75 USD extra om svart filt önskas)
715 USD för bogmontage
Frakt tillkommer (ca. 350-550 USD)

Obs: Det kan ta upp till ett år innan trofén kommer fram. Vi använder Life-Form Taxidermy, som är en av världens bästa konservatorer. 

Observera att det kan bli nödvändigt att välja bort några aktiviteter från det inkluderade safariprogrammet beroende på om du vill ha en eller två jaktdagar.

Impalajakt ska bokas senast fyra veckor före avresa. För mer information och bokning, kontakta vår chefranger Sydney Staples på NYATI Safari Lodge via mail till sydney@nyatisafarilodge.co.za. All kommunikation med Sydney sker på engelska.

Viltreglering

Beståndet av vilda djur i Kruger National Park måste regleras för att födan i området ska räcka. Detta sköts av Krugerparkens förvaltning, vars bestämmelser gäller för NYATI Safari Lodge. Förvaltarna meddelar oss när det finns arter som behöver regleras. Regleringen är en del av den naturliga viltvården och sker på ansvarsfullt vis och utan att djurarterna hotas. Därför kan vi under vissa perioder erbjuda våra gäster att kombinera safariupplevelserna med storviltjakt med en professionell jaktledare. Detta kan dock bara anordnas på förfrågan och måste bokas senast fyra veckor före avresa. 

Obs: Storviltsjakt är möjligt endast vid två veckors vistelse på NYATI Safari Lodge. Observera att vi inte skjuter några andra djur än dem som parkförvaltningen har gett oss besked om. Om du har frågor om priser och viltreglering eller vill boka storviltsjakt, kontakta vår chefranger Sydney Staples på NYATI Safari Lodge via mail till sydney@nyatisafarilodge.co.za. All kommunikation med Sydney sker på engelska.

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Heldagsutflykt till Krugerparken

Åk på safari i den offentliga delen av Kruger National Park. Den nu över 100 år gamla Krugerparken har en fantastisk mångfald av djur och natur. Den är en av värdens bästa safariparker och ett av de bästa ställena att se vilda djur i naturlig miljö. Den offentliga delen av Krugerparken är ungefär lika stor som Värmland  – 350 km lång och cirka 65 km bred. Vägarna i nationalparken är bra och många djur har med tiden blivit ganska vana vid bilar så att du kan komma nära dem. Här finns inte mindre än 147 olika däggdjursarter, 507 fågelarter, 34 olika groddjur, 116 kräldjur, 1 980 olika växter och trädslag och riktigt bra chanser att få se "The Big 5" – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Vi kör ut tidigt om morgonen och du äter frukost i det fria, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-manér med vit duk och dignande bord i en av parkens inhägnade rest camps. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 2 800

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Du besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, där det dukas upp till lunch på äkta Karen Blixen-manér. Här finns även goda möjligheter att köpa afrikanska träsniderier. Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 200

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94 mm
94 mm

Klimattabell Durban

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Badvattenstemperatur
Januari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nederbörd per månad: 130 mm
130 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Februari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 130 mm
130 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Mars
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 130 mm
130 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 70 mm
70 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
Maj
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 40 mm
40 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
Juni
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 20 mm
20 mm
Badvattenstemperatur: 23 °C
23 °C
Juli
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 40 mm
40 mm
Badvattenstemperatur: 22 °C
22 °C
Augusti
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 14 °C
14 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 70 mm
70 mm
Badvattenstemperatur: 22 °C
22 °C
September
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 90 mm
90 mm
Badvattenstemperatur: 22 °C
22 °C
Oktober
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 17 °C
17 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nederbörd per månad: 100 mm
100 mm
Badvattenstemperatur: 22 °C
22 °C
November
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nederbörd per månad: 120 mm
120 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
December
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nederbörd per månad: 100 mm
100 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.