+46 42 405 99 94
Sök

NYATI Safari & Mauritius

Pris från 43 995 för 17 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med en veckas badsemester i strandparadiset Mauritius
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River och alla måltider samt dagligt aktivitetsprogram ingår
 • Bo med Indiska oceanen som närmaste granne på ett av Mauritius bästa strandhotell (inkl. halvpension)

Resan inkluderar

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken (avresa alla fredagar året runt). Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
 • Flyg från flygplats vid Krugerparken till Mauritius
 • Flyg Mauritus-Köpenhamn/Stockholm*
 • Alla flygplatstransfers t/r
 • 7 nätter på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum) inkl. helpension
 • Övernattning på flygplatshotellet Southern Sun 4* i Johannesburg inkl. frukostbuffé
 • 6 nätter på Hotel LUX Grand Gaube 4* på Mauritius inkl. frukostbuffé. Mot tillägg kan du välja att bo på Hotel LUX Belle Mare 5* eller Hotel LUX Le Morne 5*
 • Dagliga utflykter på NYATI Safari Lodge

  • "Big 5" safaridag i öppna safaribilar i vårt privata område på 10 000 hektar i Greater Kruger National Park
  • "Big 5" solnedgångssafari med middag under stjärnorna på Lion King följt av nattsafari
  • Bush walk med vällagad bush breakfast på vacker utsiktspunkt
  • Kulturell halvdagsutflykt till lokal afrikansk by
  • Heldags panoramatur i Drakensbergen
  • Solnedgångssafari i öppna safaribilar, inklusive drink och tilltugg på utsiktspunkt
  • Bushvandring med professionella rangers i den storslagna naturen

 • Tillgång till safarilodgens driving range och golfinstruktör

Observera att det går att delta i bushvandringar och solnedgångssafarier på NYATI Safari Lodge endast i den mån det övriga aktivitetsprogrammet tillåter. Veckodagarna för våra utflykter/aktiviteter kan variera.

Om du vill ha koll på alla kostnader kan dryck på NYATI Safari Lodge köpas till i förväg mot ett mindre tillägg. Då ingår utsökta lokala viner, sprit, öl, vatten med mera i priset.  

Om du vill uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera med destinationer som t.ex. Kapstaden & Vinlandet Garden Route, Zimbabwe, Zanzibar och många andra resmål. Din resa kan alltid skräddarsys. Här nedanför visar vi ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow på första parkett till Sydafrikas berömda Kruger National Park med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen, eller hyra hela Cheetah Camp på 500 m2 med privat chaufför/ranger, eget utflyktsprogram och egen kock.

Under vistelsen på NYATI Safari Lodge ingår alla måltider och ett dagligt safariprogram i öppna safaribilar. Mellan aktiviteterna har du tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde eller ägna dig åt tillvalsaktiviteter som till exempel impalajakt eller golf. Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller på "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Mauritius

Njut av en veckas avkoppling i det ultimata strandparadiset Mauritius, semesterön i Indiska oceanen strax söder om ekvatorn. Här hittar du kritvita stränder, turkosblått hav och hotell som uppfyller alla dina drömmar. Öns historia har skapat ett mångetniskt samhälle som skänker extra färg och dimensioner åt både kulturlivet och gastronomin. På menyerna finns exotiska och sofistikerade upplevelser med inslag av både det afrikanska, europeiska, kinesiska, kreolska och indiska köket. Färgglada fiskar, vackra korallformationer och kristallklart vatten bjuder in dig till en förunderlig och fantastisk värld under havsytan.

Mauritius är ett perfekt resmål både för vuxna, barnfamiljer och förälskade par ... och det är ett populärt ställe att gifta sig på. Kontakta oss så berättar vi mer om de attraktiva bröllops och smekmånadspaketen eller olika rabattalternativ om du reser med barn.

Bokningsförfrågan
NYATI Safari & Mauritius
Dagsprogram
NYATI Safari & Mauritius
Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

NYATI Safari Lodge video

Klimattabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då ni fulla av förväntan sätter kurs mot Sydafrika och er egen privata bungalow eller villa precis vid Olifants River mitt i Sydafrikas berömda Kruger National Park. Vi har avresor varje fredag året runt och ni reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det görs ett stopp på vägen till Johannesburg och flygtiden är ca. 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Från Johannesburg går resan vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Vi flyger våra gäster den sista biten (ca 1 timmes flygtur) till den lokala flygplatsen vid Krugerparken, vilket sparar 5-6 timmars bilåkning. När du landar tar en medarbetare från NYATI Safari Lodge emot och följer med på bilresan till lodgen. På NYATI Safari Lodge väntar ett mottagande på äkta afrikanskt vis med sång och dryck, följt av en härlig lunch och ett kortare informationsmöte. Sedan är det dags att finna sig till rätta i de fina omgivningarna. Njut till exempel av en drink på terrassen med utsikt mot Olifants River och den afrikanska bushen före välkomstmiddagen om kvällen.

Söndag: Bushwalk och "Big 5" game drive

Tidigt på morgonen är det safarivandring på NYATIs egen mark tillsammans med en av våra professionella rangers. Rangern berättar om det lokala växt- och djurlivet, och om morgonen när djuren är som mest aktiva kan du ha turen att se till exempel noshörningar, strutsar, giraffer, olika antiloparter, zebror och vårtsvin. Du får lära dig att spåra djuren genom att avläsa tecknen på att de tagit sig fram, som fotspår, spillning, knäckta grenar med mera.

Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på terrassen och sedan kan du ta det lugnt en stund innan ”Big 5”-safariutflykten på eftermiddagen som börjar efter trevlig lunch på utsiktsterrassen. ”The Big 5” är en traditionell jaktterm för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Vår lokala ranger guidar dig och om du har tur kan du få se ”The Big 5” på en och samma dag. Safarin avslutas på vår underbara utsiktsplats, Lion King. Där kan du njuta av kalla drycker med tilltugg medan du beskådar den exotiska sydafrikanska solnedgången över bushen. Under tiden dukar vårt kockteam upp en äkta sydafrikansk ”braii” – en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar har gett nytt liv åt den traditionella gryträtten ”potjie” som lagas med utsökta lokala råvaror enligt det ursprungliga NYATI-receptet. Här får du chansen att uppleva den äkta smaken av Sydafrika.

Sedan är det dags för en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar. Bilarna är utrustade med stora strålkastare för att du bättre ska kunna se de vilda djuren. Det är en väldigt stämningsfull upplevelse att säga ”godnatt” till bushen i skymningen, och det är extra spännande att jaga djur i mörkret, när också rovdjuren går på jakt.

Måndag: Besök i afrikansk by & Sundowner

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch.

Mot slutet av dagen är det solnedgångssafari. Här kan du återigen ha turen att få uppleva ”The Big 5” samt antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer, gnuer, noshörningar och bufflar i skymningen. På hemvägen gör vi ett kort stopp på en av de vackra utsiktsplatserna på NYATIs ägor. Där kan du njuta av ett glas vin eller en läsk medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen dukas ett vackert bord upp på terrassen, där kocken serverar en läcker trerättersmeny.

Tisdag: NYATI "Big 5" safari

Kruger National Park är en av Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken förfogar över 2,2 miljoner hektar och har den största variationen av vilda djur i världen. NYATI är i dag en del av Greater Kruger National Park, eftersom vi har anslutit oss till det viktiga samarbetet för att bevara större landområden åt de vilda djuren. Därför har vi tagit bort alla stängsel mellan NYATIs mark och Kruger National Park, så parkens vilda djur kan nu ströva fritt hos oss. Det betyder också att vi nu kan erbjuda exklusiv ”Big 5”-safari endast för NYATI-gäster i vår egen del av Krugerparken på drygt 10 000 hektar. Här finns goda möjligheter att se både lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant samt Sydafrikas andra vilda djur, eftersom vi kan köra runt fritt på vår egen mark, långt från allfarvägarna. Vi kör i våra egna specialbyggda, öppna safarijeepar. Det gör upplevelsen ännu rikare, eftersom du kommer närmare naturen och djuren och får alla ljud- och doftintryck.

Vi kör ut tidigt om morgonen före frukost, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Se till att ha film- och fotoutrustningen i beredskap, för det blir många scener och motiv du gärna vill kunna ta med dig hem. Djuren är nämligen extra aktiva tidigt på morgnarna. När ni kommer tillbaka till lodgen serveras frukosten på utsiktsterrassen. Sedan kan du koppla av vid poolen innan det är dags för en vällagad lunch. Efter lunch fortsätter safarin med natur- och djurupplevelser i världsklass, och har du tur kan du få se ”Big 5” igen. Utflykten rundas av på en av våra vackra utsiktspunkter där du kan njuta av solnedgången och lätta förfriskningar. När du kommer hem till lodgen, mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, serveras en läcker middag i restaurangen.

Onsdag: Bushwalk med frukost & Sundowner

Inled dagen med en safarivandring i soluppgången, där NYATIs rangers berättar om stort och smått i naturen. Vandringen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs egen mark, där NYATIs kock serverar en vällagad frukost under akaciaträden mitt ute i bushen med härlig utsikt över det vilda djurlivet Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill delta i morgonens bushwalk och inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria.

Efter morgonens upplevelser och gårdagens ”Big 5”-safari kanske du vill koppla av lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen. Är du sugen på mer aktivitet kan du åka på någon av tillvalsutflykterna efter en härlig lunch på terrassen.

På eftermiddagen kan du följa med på stämningsfull solnedgångssafari med öppen safarijeep. Du serveras en liten förfriskning medan djuren går till ro och mörkret sänker sig över det storslagna landskapet. På kvällen serveras ännu en läcker måltid på den övertäckta terrassen.

Torsdag: Panoramarutten i Drakensbergen

Här bär det av mot Drakensbergen där vi följer den berömda Panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Rutten går längs eukalyptus- och barrträdsklädda bergssluttningar där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och Blyde River Canyon, där vi stannar till på den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Vi besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, och lunch serveras längs vägen på äkta Karen Blixen-manér. Den ingår i utflykten.

Du kan självklart välja att tillbringa dagen på NYATI Safari Lodge och njuta av en god bok vid poolen. På kvällen väntar en traditionell afrikansk braai med sång och dans under öppen himmel på den öppna grillplatsen, boman.

Fredag: Ledig dag eller tillval – och avskedsmiddag

På semesterns sista dag vill du kanske koppla av lite och smälta alla intryck. Njut av djurlivet runt Olifants River från din egen terrass, ta en simtur i poolen, eller välj någon av de många tillvalsutflykterna.

På fredagen erbjuder vi även en solnedgångssafari där vi stannar till på en av våra vackra utsiktspunkter för förfriskningar i solnedgången. Hemma på lodgen avslutas en härlig dag med dans och musik när den lokala Shangana-gruppens 10–15 dansare ger en fantastisk show. Efter det serveras avskedsmiddagen vid vackert dukade bord på den täckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Lördag: NYATI Safari Lodge–Johannesburg

Det här är dagen då du ska resa vidare till Mauritius. Efter frukost körs ni till den lokala flygplatsen och härifrån vidare med inrikesflyg till Johannesburg. I Johannesburg väntar övernattning på flygplatshotellet inkl. frukostbuffé, och nästa morgon flyger du vidare till Mauritius (ca 4 timmars flygresa).

Söndag: Johannesburg–Mauritius

Tidigt söndag morgon flyger du från Johannesburg med kurs mot Mauritius, där du landar tidigt på eftermiddagen. På flygplatsen väntar vår lokala representant som kör dig till det hotell du har valt.

Måndag - fredag: Vistelse på Mauritius

Vill du koppla av och bli omhändertagen så har du kommit helt rätt! Mauritius är det ultimata strandparadiset och här finns några av världens bästa stränder. Du kan också använda hotellens faciliteter och utforska de många tillvalsaktiviteter de erbjuder (ingår ej i priset) både på land och till havs. Du kan tryggt röra dig överallt på ön både dag och kväll.

Lördag: Avresa från Mauritius

Avresan sker först på eftermiddagen, så du kan i lugn och ro säga farväl – eller kanske på återseende – till paradisön Mauritius. Du hämtas på ditt hotell och blir körd till flygplatsen för hemresan. En mellanlandning görs på vägen.

Söndag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Observera att veckodagarna för våra olika aktiviteter kan variera.

Tillvalsaktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari på Olifants River

Åk på en fantastisk tur på Olifants River där du med en liten flodpråm där du i lugnt tempo åker igenom Greater Kruger National Park. Längs stränderna får du uppleva några av de många djurarterna som trivs vid floden. Du kommer få se ett väld av fåglar och massor av både stora och små djur som släcker törsten, samtidigt som du kan se lata flodhästar och lurande krokodiler i vattnet. Turen tar plats på en uppdämd del av floden och längs vägen passerar ni igenom ett gruvområde och får en glimt av ett av världens största människoskapta hål. Hålet är nästan 2km i diameter. Aktiviteten är beroende av vädret. (Minimum ålder 8 år).

Pris per person ZAR 750

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter. Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, noshörningar, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över vackra Blyde River med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder".  Ofta vet man inte förrän kvällen innan om turen ska bli av, eftersom aktiviteten är mycket väderberoende. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 4 200

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att se från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Minst 2 och högst 3 deltagare per gång.

Pris per person ZAR 3 900

Microlightflygning

Från ett microlightflyg har du fantastisk utsikt över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri sikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimiåldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 600

Quad bike-safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, där naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike - en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd 15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turerna avgår på morgonen efter frukost och på eftermiddagen och håller på ca 1,5 timme (2 timmar inkl transfer till och från lodgen)

Minst 4 deltagare. Åldersgräns 12 år. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 900

Den tama flodhästen Jessica

I mars år 2000 hittade Tony och Shirley Joubert en utsvulten föräldralös liten babyflodhäst vid kanten av Blyde River. Paret ”adopterade” den lilla flodhästen, som därmed har vuxit upp bland människor och husdjur. Idag är den tama flodhästen, som fick namnet Jessica, en av de största sevärdheterna i Hoedspruit och både vuxna och barn vallfärdar hit för att besöka den. På den här utflykten får du möjlighet att komma helt nära det fantastiska djuret och se hur hon till exempel får nappflaska, matas för hand och blir kelad med. Jessica är väldigt kärleksfull och tycker mycket om att vara nära människor, så de som törs – både barn och vuxna – kan också få prova att mata och kela med Jessica. Minst 4 deltagare.

Pris per person 850 ZAR  

Vi reserverar oss för att det ibland inte är möjligt att besöka Jessica.

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanor i världsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå t.ex. en runda på den spännande 18-hålsbanan Hans Merensky som ligger ca 1 timme från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och gränsar till den världsberömda Kruger National Park. Därför har de vilda djuren företräde - även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin korsar hemtamt fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken, så det här är en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Bevattningen i området är dock strängt begränsad, vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 200

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mer spännande än jakt...För på en fisketur har du ännu mindre möjligheter att påverka resultatet, och du är i händerna på vind och vatten - och så naturligtvis på fiskarna som till syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte. Följ med på NYATIs fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga t.ex.  

 • common catfish (mal) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silvermal) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De följande 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och i den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv,  medan du prövar lyckan med att försöka få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar med säsong och kan även variera på de olika turerna. Det är goda chanser för att få napp, och instruktörerna känner floden väl och vet i vilka områden fisken nappar bäst vid olika årstider.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderat i priset. Minst 2 deltagare.

Pris per person ZAR 1 500

Impalajakt

NYATI Safari erbjuder en unik möjlighet att kombinera safariupplevelser och impalajakt i världsklass medan du bor i de luxuösa omgivningarna på NYATI Safari Lodge. Du har en professionell jaktledare med dig och jakten företas både till fots och i terränggående bilar.

NYATI Safari Lodge är en del av Association of Private Nature Reserves (ett av världens största Big 5-reservat), som arbetar för att säkra beståndet av vilda djur och deras fria rörlighet. Jakt i området är en del av den naturliga viltvården och sker på ansvarsfullt vis och utan att bli ett hot mot djurarterna. Lodgen kan därför erbjuda gästerna att delta i impalajakt under vistelsen som tillvalsaktivitet vid sidan av safariprogrammet. Impalajakt kan anordnas på onsdagar och fredagar.

Troféavgift:
1 900 ZAR per fälld impala. Full avgift betalas om skottet träffar och halv avgift om det missar
3 900 ZAR för en dagsjakt med en jägare inklusive vägledning av professionell jägare 1/1
2 500 ZAR per person för en dagsjakt med två jägare inklusive vägledning av professionell jägare 2/1
600 ZAR för inskjutning av jaktvapen och 600 ZAR per dag för hyra av vapen och patroner
1 000 ZAR per dag för observatör som inte jagar själv

Det krävs ingen jägarexamen för att få gå på jakt i Sydafrika. Däremot måste du genomföra ett obligatoriskt skjutprov (inskjutning av vapen).

Konservator:
130 USD för montering på platta
105 USD för mattmontering (75 USD extra om svart filt önskas)
715 USD för bogmontage
Frakt tillkommer (ca. 350-550 USD)

Obs: Det kan ta upp till ett år innan trofén kommer fram. Vi använder Life-Form Taxidermy, som är en av världens bästa konservatorer. 

Observera att det kan bli nödvändigt att välja bort några aktiviteter från det inkluderade utflyktsprogrammet beroende på om du vill ha en eller två jaktdagar.

Storviltsjakt

På NYATI Safari Lodge kan du kombinera safariupplevelser med storviltsjakt med professionell jaktledare. Detta kan dock bara anordnas på förfrågan och måste bokas senast två veckor före avresa. Obs: Storviltsjakt är möjligt endast vid två veckors vistelse på NYATI Safari Lodge. För frågor om priser och storvilt samt bokning av storviltsjakt, kontakta Søren Nielsen på snwild@gmail.com.

Townshipbesök

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Utflykten rundas av på ett lokalt kafé där du får en lätt lunch med spännande lokala specialiteter. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar en större lunch. Minst 4 deltagare.

Pris per person ZAR 1 000

Heldagsutflykt till Drakensbergen

Turen till Drakensbergen följer den berömda panoramarutten längs den 60 km långa Blyde River Canyon – även känd som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är drygt 2 000 meter höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. Längs vägen stannar vi vid flera utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbevuxna bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du besöker tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med de dramatiska klippformationerna som får dig att kippa efter andan och lyfta kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de traditionella runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och så naturligtvis höjdpunkten Blyde River Canyon, där ni stannar till vid den vackraste utsiktspunkten med enastående möjligheter att fånga det hela på bild. Du besöker också den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest, där det dukas upp till lunch på äkta Karen Blixen-manér. Här finns även goda möjligheter att köpa afrikanska träsniderier. Lunchen är inkluderad i utflykten. Avresa från lodgen tidigt på morgonen. Minst fyra deltagare. 

Pris per person ZAR 2 000

Observera att antalet platser på tillvalsaktiviteterna är begränsat.

Övriga utflykter på Mauritius

Vi har många olika förslag på spännande utflykter (ej inkluderade) som du beställer hos vår lokala representant som tar emot dig på flygplatsen. Där får du en karta över ön, praktisk information, en lokal broschyr på engelska med tips på aktiviteter – och ett telefonnummer till din kontaktperson som under semesterns gång servar dig med rådgivning och bokning av utflykter. Utflykterna görs i sällskap med andra internationella gäster i minibuss/bil, och alltid med en engelsktalande, auktoriserad chaufför/guide. Du kan också välja att en privat utflykt och få helt skräddarsydda individuella utflykter. Hotellet hjälper dig gärna med att hyra bil och med tips på hur du får ut mesta möjliga av din semester.

A Taste of Mauritius – Port Louis med omgivningar

I huvudstaden Port Louis möts gammalt och nytt. Vackra gamla byggnader från kolonialtiden, monument och helgedomar står i stark kontrast till skyskraporna, det moderna köpcentret Caudan Waterfront och det pulserande affärscentret Här kan du få ditt lystmäte av shopping – även i de färgglada lokala basarerna.

Du får se historie- och konstmuseet The Blue Penny, och efter den hektiska storstaden rundar vi av med ett avkopplande besök i The Royal Botanical Gardens of Pamplemousse, som är känt för sina jättenäckrosor och den särpräglade Talipot-palmen, som bara blommar en gång vart hundrade år.

Örundturen "The Secret South"

Det här är en klassisk örundtur där du verkligen får lära känna Mauritius. Vi åker först upp på den stora platån, där öns industri- och handelsområde ligger. Sedan kan du shoppa i öns näst största stad, Curepipe, och i grannstaden Floréal som har fabriksoutlet med kashmirtyger, guldsmycken och mattor till duty free-priser. Du får se den lilla modellfartygsfabriken i Curepipe, där man bygger mycket vackra och imponerande modellfartyg för hand. På den slocknade vulkanen Trou Aux Cerfs kan du blicka ner i den gröna kratern från 650 meters höjd, ut över den hisnande bergskedjan Moka och på en klar dag ända bort till havet.

Härifrån åker vi till Grand Bassin där den heliga sjön och hindutemplet ger en touch av österländsk mystik, och resten av utflykten bjuder på magiska naturfenomen. Vi åker på en vacker tur genom den regnskogsklädda nationalparken Black River Gorge med brusande vattenfall och en sällsynt flora och fauna. Utflykten slutar med Chamarels mjuka backar, som är färgade i brunt, guld, rött och lila av vulkanisk aska.

Mauritius arv

National Botanical Garden of Mauritius är en av de populäraste sevärdheterna på Mauritius. Missa inte de berömda jättenäckrosorna och de gigantiska baobabträden här. Dessutom finns över 650 växtarter, häribland ursprungliga tropiska krydd- och läkeörter och inte mindre än 85 olika slags palmer, som har förts hit från alla världens hörn.

Efter besöket går turen till sockerfabriken "L'Aventure du Sucre", som i dag är ett spännande museum fullt av överraskningar där man får god inblick i sockerproduktionens betydelse för Mauritius genom tiderna. En traditionell lunch serveras hos en familj i Moka innan turen går vidare till "Eureka”, ett av de äldsta kolonialhusen på ön. Efter en rundtur i huset och i de vackra omgivningarna serveras det eftermidagste och -kaffe här.

Det ursprungliga Mauritius

Upplev en mer än 125 år gammal maniokkexfabrik i hjärtat av den lilla provinsen Mahebourg, där det gamla hantverket hålls vid liv. Fortsätt till Pointe d’Esny varifrån du reser med båt till Ile aux Aigrettes, en av de få platser där man har lyckats bevara den ursprungliga ebenholtsskogen och en rad inhemska växt- och djurarter.

Avsluta dagen med ett besök i det oförstörda naturreservatet La Vanille Reserve des Mascareignes med jättesköldpaddor, krokodiler och en imponerande samling fjärilar, insekter och kräldjur.

”Blue safari” i ubåt

Om du drömmer om att resa under havet i sann Jules Verne-stil erbjuder den här resan en enastående möjlighet. Följ med på en riktig undervattenssafari i ubåt (ca 1 timme) och upplev den fantastiska miljön på 30 meters djup, med färgstarka koraller, exotiska fiskar och det spännande vraket "Star Hope".

Komforten ombord är god, det finns luftkonditionering och säkerheten är på topp. Säkerhetscertifikat utfärdas årligen av internationella kontrollorgan som Bureau Veritas. Kontakten med världen över ytan hålls konstant via telefon. Dessutom finns vatten och proviant för tre dagar med ombord.

"James Bond"-subscooter

Missa inte den här unika möjligheten att följa med på undervattenskryssning i din egen twin-ubåt på ca 3 meters djup på sant James Bond-vis. Ni sitter "fritt" bakom varandra som på en tvåpersonersskoter med endast en genomskinlig kupa runt huvudet. Därmed har ni panoramautsikt mot den vackra undervattensnaturen och kan andas fritt! Det betyder också att du och din medpassagerare obehindrat kan prata om allt ni ser under turen. Turen tar ca 30 minuter och leds av en kvalificerad dykguide. Åldersgräns: 12 år. 

 • Flera dyk per dag från Trou aux Biches kl. 08:30–15:30.
 • Total tid: 2 timmar
Undervattensvandring

På Mauritius är allt möjligt, till och med vandringar på havets botten! Med den unika Aqua + Scuba-utrustningen kan nästan alla ge sig ut på vandring under vattnet, både vuxna och barn över 7 år – även om de inte kan simma.

Den unika Aqua + Scuba-utrustningen omfattar en plastkupa som man bär på huvudet så att man får panoramasikt och kan andas fritt samtidigt som man har direktkontakt med det enastående djur- och växtlivet under ytan. Utflykterna sker i grupper om 6 personer i lugna vatten med begränsat djup. Deltagarna får möjlighet att mata fisk under turen, vilket är en speciell upplevelse.

Mauritius ”Tea Route”

Mauritius har anammat den brittiska tekulturen. På den här utflykten får du inblick i teproduktionen och får se södra delen av Mauritius, som har öns vackraste natur.  Du upplever svunna tiders prakt t i två vackra kolonialhus, du får se hur te produceras i museet Bois Cheri Tea Factory och du kan smaka olika tesorter – naturligtvis tillsammans med scones och serverat på terrassen i en vacker klassisk trädgård.

Naturparken ”Parc Aventure Chamarel"

Följ med på upptäcktsfärd i Mauritius tropiska flora och fauna i naturparken "Parc Aventure Chamarel. Här finns aktiviteter för alla åldrar. Parken är på hela 12 hektar tropisk skog med möjligheter till trekking och vandring på alla nivåer. Besökare kan exempelvis välja mellan den lättillgängliga botaniska vandringen eller mer utmanande äventyrsvandring med tekniska svårigheter som till exempel hängbroar och nätbroar. Oavsett vad man väljer bjuder dagen på spännande fysiska upplevelser i vacker natur. Lunch ingår.

Längd: 2 ½ timme

Casela Nature & Leisure Park – Quad Biking

Denna tropiska djurpark erbjuder upplevelser för hela familjen. Parken är hem åt 1 500 fåglar, lejon, zebror, jättesköldpaddor, apor, antiloper och många fler djur. Här finns också ett område med smådjur och fiskdamm, där barnen kan komma helt nära djuren. Man kan vandra genom den frodiga tropiska naturen eller uppleva den från quadbike, segway eller buggy. Åldersgränsen för alla motorfordonsaktiviteter är 16 år. Barn under 18 år ska ha sällskap av en vuxen.

Cruise på havet

En dag på havet där du kan njuta av solen, havsluften och utsikten över havets paradisvärld är balsam för både kropp och själ. Besök hotellets båthus, som förutom olika vattensporter även erbjuder en rad utflykter till tropiska småöar, korallrev, sanddyner och vackra badstränder. Du kan välja en glasbottnad båt, där du tryggt kan beundra koraller och fiskar utan att behöva bli våt.

Champagne Sunset Cruise

Njut av en lugn båttur medan solen går ner över Indiska oceanen. På kvällen är solen inte lika het, så då kan du verkligen känna den friska havsluften. Du kan välja mellan olika båtturer, t.ex. turer där du serveras champagne eller middag med både mat och dryck.

Vattensport

På Mauritius kan du välja mellan en uppsjö av olika vattensportsaktiviteter. Kanske är det här som du ska lära dig att windsurfa eller åka vattenskidor? Paddla kajak och göra en eskimåvändning bland de färgstrålande tropiska fiskarna? Snorkla och studera havets flora och fauna? Vältra dig på en Hobie Cat eller glida fram på en vattencykel?

Golf

Mauritius har några av världens bästa golfbanor. Conciergen på ditt hotell hjälper dig mer än gärna med att beställa en tee-off. Om du bor på The Residence, har du möjlighet att spela golf på en unik bana som är anlagd på den lilla ön Île aux Cerfs. Ön är känd för den äventyrliga lagun som pryder de flesta turistbroschyrer om Mauritius.

Dykning och djuphavsfiske

Djupt nere i havet bland färgglada tropiska fiskar och fantastiska korallrev öppnar sig en förunderlig värld. Havet runt Mauritius är mycket populärt bland dykare eftersom här finns över 1 000 olika fiskarter, de vackraste korallrev och djupa undervattensraviner som ger ett sug i magen. Djupet betyder också att området är perfekt för djuphavsfiske. Du kan fånga både tonfisk, barracuda, svärdfisk, bonit och spjutfisk. Det är en bra idé att boka djuphavsfiske i förväg. Hotellet och vår lokala representant hjälper dig gärna med att arrangera dyk- och fiskeutflykter.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94 mm
94 mm

Klimattabell Mauritius

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Badvattenstemperatur
Januari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 228 mm
228 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
Februari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 228 mm
228 mm
Badvattenstemperatur: 28 °C
28 °C
Mars
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178 mm
178 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178 mm
178 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
Maj
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 101 mm
101 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Juni
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
Juli
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
Augusti
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 23 °C
23 °C
September
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 23 °C
23 °C
Oktober
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
November
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
December
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 152 mm
152 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 4 240 59 994 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.