08 519 70 407
Sök

NYATI Safari & Kapstaden

Pris från 23 495 13 dagar
 • Följ med på safari i världsklass och runda av med en av världens vackraste storstäder, Kapstaden.
 • Bo i egen exklusiv River Bungalow på NYATI Safari Lodge precis vid Sydafrikas berömda nationalpark Krugerparken. Här har du privat terrass mot Olifants River och alla måltider samt dagligt aktivitetsprogram ingår.
 • Bo ett stenkast från populära V&A Waterfront i Kapstaden och res från ENDAST kr 22 995 för 13 dagar på utvalda avresedatum i 2017.

NYATI Safari Lodge

På NYATI Safari Lodge får du ditt livs safariupplevelse. Här kan du bo i din egen exklusiva River Bungalow alldeles intill Sydafrikas berömda Kruger National Park med panoramautsikt över Olifants River – Elefantfloden – och den sydafrikanska bushen. Från din privata terrass kan du varje dag följa det rika djurlivet längs floden. Är ni flera som reser tillsammans kan ni även välja att bo i våra exklusiva privata Olifantvillor på 200 m2 med egen pool och plats för hela familjen, eller hyra en privat Cheetah Camp på 500 m2 med privat chaufför/guide, eget utflyktsprogram och egen kock.

Under vistelsen på NYATI Safari Lodge ingår alla måltider och ett dagligt safariprogram i öppna safaribilar med skandinavisk turkoordinator. Mellan aktiviteterna har du tid att koppla av i lodgens stora pool-, lounge- och barområde eller att ägna dig åt tillvalsaktiviteter som till exempel storviltsjakt eller golf. Måltiderna på NYATI Safari Lodge är en riktig höjdpunkt. På äkta Karen Blixen-manér serveras utsökta menyer vid vackert dukade bord i stearinljusens sken – eller på "boman", den traditionella afrikanska grillplatsen. Läs mer om NYATI Safari Lodge här.

Kapstaden

Kombinera din NYATI safari äventyr med några dagar i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Här på den södra spetsen av kontinenten du är omgiven av Atlanten och Indiska oceanen, medan Taffelberget silhuett bildar bakgrunden. Stanna vid den prestigefyllda V & A Waterfront, där du kan utforska den livliga vattnet och Kapprovinsens största attraktioner såsom Godahoppsudden, Mandelas fängelse ö, en av Afrikas enda pingvinkolonier och Sydafrikas idylliska vinland.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till flygplats vid Krugerparken
 • Regionalflyg till Kapstaden
 • Flyg från Kapstaden till Köpenhamn/Stockholm
 • Alla flygplats transfers t/r
 • 7 övernattningar på NYATI Safari Lodge 4+* i egen River Bungalow (dubbelrum) inkl. helpension
 • 3 övernattningar på Protea Hotel Cape Town Cape Castle 3+* i Kapstaden inkl. frukostbuffé. Mot tillägg kan du välja att bo på Victoria & Alfred 4+* i Kapstaden
 • Stort safari program på NYATI Safari Lodge:

  • Heldags safaritur i öppna safaribilar i Krugerparken
  • Halvdags tur till närliggande "Big 5" vildreservat
  • Kulturell halvdagsutflykt till lokal afrikansk township
  • Heldags panoramatur i Drakensbergen
  • Bushwalks med professionella rangers i den storslagna naturen
  • Sunset Game Drives i öppna safaribilar, inkl. drinkar och snacks på utsiktspunkt
  • Sundowner med nattsafari

 • Tillgång till lodgens driving range och en golfhandledare

Observera att det bara är möjligt att delta i bushvandringar och sunset game drives om det övriga aktivitetsprogrammet tillåter.

Om du vill veta alla utgifter på förhand, kan du förköpa drycker till en mindre tilläggsavgift. Då får du utsökta lokala viner, spritsorter, öl och vatten mm inkluderat i priset. 

Om du vill uppleva ännu mer av Afrika kan du också kombinera denna resa med destinationer som t.ex. Zimbabwe, Botswana, Zanzibar och ö-paradiset Mauritius. Din resa kan alltid skräddarsys. Här nedanför visar vi ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser âr vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Boka din resa
NYATI Safari & Kapstaden
Dagsprogram
NYATI Safari & Kapstaden
Valfria aktiviteter

NYATI Safari Lodge video

Klimat tabeller
Karta

Dagsprogram

Fredag: Avresedag

Detta är dagen då ni förväntansfullt sätter kurs emot Sydafrika till praktfulla safari upplevelser i Great Kruger Nationalpark. Vi har avresor varje fredag året runt och ni resor ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Det kommer att göras ett stopp på vägen till Johannesburg.

Flygresan till Johannesburg tar ca 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Danmark och Sydafrika, så middag serveras ombord på flyget, och därefter kan ni sova tills ni ankommer till Johannesburg på morgonen. Det serveras frukost innan ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till NYATI Safari Lodge

Ankomst till Johannesburg på morgonen, där resan går vidare med inrikesflyg till den lokala flygplatsen vid Kruger National Park. Här väntar vår chaufför, som kör dig den sista biten till NYATI Safari Lodge i våra egna specialbyggda safaribilar.

I NYATI Safari Lodge tas du emot på äkta afrikanskt vis med sång och drinkar, följt av en härlig lunch och ett kort orienteringsmöte. Efter det är det dags att checka in och hitta sig till rätta i de vackra omgivningarna. Det bjuds in till välkomstcocktails på terrassen med utsikt över Olifants River innan välkomstmiddagen på kvällen.

Söndag: Bushwalk och "Big 5" game drive

Tidig söndag morgon är det safarivandring. Rangern berättar om den lokala floran och faunan, och på morgonen när djuren är mest aktiva han du med lite tur se bland annat noshörningar, strutsar, giraffer, olika antiloper arter och afrikanska vildsvin. Efter vandringsturen serveras en härlig frukostbuffé på terrassen och sedan tid till att ta det lugnt innan ”Big 5” safarituren på eftermiddagen som börjar efter trevlig lunch på utsiktsterrassen.

”The Big 5” är en traditionell jakt term för de fem stora och klassiska vilda djuren – elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning. Du blir körd längs Olifants River till ett privat viltreservat. Lokala rangers guidar er runt och om du har tur får du uppleva alla ”The Big 5” på samma dag. På vägen hem stannar ni till på ett vackert ställe, där du får avnjuta en förfriskning i solnedgångens sken, och väl hemma på lodgen avslutas en härlig söndag med afrikansk braai i den öppna grillplatsen, boman.

Måndag: Besök i afrikansk by & Sundowner

Sydafrika är ett land med stora kontraster. På den ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktu – och på den andra sidan det helt autentiska Afrika. Ett riktigt bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och deras traditioner är att besöka byn Lulekani Township. Du får se byns skola för de allra minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byn häxdoktor. Innan det serveras en lätt lunch, där du lockas av lokala specialiteter, är det underhållning med sång och dans. Väl tillbaka på NYATI Safari Lodge väntar dig en större lunch.

Sist på dagen är det solnedgångssafari, där du med lite tur kan få se antiloper, zebror, vårtsvin, giraffer, gnuer, noshörningar och bufflar i kvällsskymningen. Du lär dig att spåra djuren genom att läsa deras rörelser i naturen – t.ex. fotspår, lämningar, avbrutna grenar och andra tecken. På vägen hem görs ett litet stopp där du kan njuta av ett glas vin eller en läsk, medan du ser solen gå ner bakom Drakensbergen. På kvällen är ett vackert bord dukat på terrassen, där chefskocken serverar en härlig meny.

Tisdag: Heldagstur till Krugerparken

Kruger National Park hör till Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken råder över 2,2 miljoner hektar och har den bredaste variationen av vilda djur i världen. NYATI Safari Lodge är stolt över att vara en av de få som har licens att köra runt i egna öppna specialbyggda safarijeepar. Det kan du se fram emot, för det gör upplevelsen att få vara ett med naturen och djuren ännu större, eftersom du också får ljud och doftintrycken med.

Utflykten avgår tidigt på morgonen och du äter frukost ute i det fria, medan solen glider upp på horisonten och lyser upp det makalösa landskapet. Kom ihåg att vara redo med film och fotoutrustning, för det kommer finnas massor med motiv och naturscener som du gärna vill ha med dig hem. I Kruger National Park får du både naturupplevelser och ser massor med spännande vilda djur. Precis som på söndagsutflykten är ”The big 5” en möjlighet, så vi håller tummarna för att du har lite tur.

Under resan lagas en läcker lunch på äkta Karen Blixen-maner med vit duk och dignande bord i ett av parkens inhägnade rest camps. När du kommer hem till lodgen mätt på upplevelser efter en fascinerande safaridag, får du en mysig middag omkring bomans sprakande bål.

Onsdag: Bushwalk med frukost & Sundowner

Börja onsdagen med en safarfivandring i soluppgången, där NYATIs rangere berättar om stort och smått i naturen. Turen avslutas på en av de fina utsiktspunkterna på NYATIs egen mark med att NYATIs kock serverar en väl tillagad frukost här mitt ute i bushen under akaciaträd och med härlig utsikt över det vilda djurlivet. Det finns möjlighet att bli körd hit ut om du inte kan eller vill deltaga i morgonens bushwalk och inte vill gå miste om den storslagna frukosten i det fria. Notera att åldersgränsen för bushwalk är min 12 år.

Efter morgonens upplevelser och gårdagens safari i Kruger kanske du vill slappa lite i hängmattan på din privata terrass eller vid poolen. Har du lust att vara aktiv så kan du åka på någon av tilläggsturerna efter en härlig lunch på terrassen.

Torsdag: Panoramarutten i Drakensbergen

Här bär det av mot Drakensbergen där vi följer den berömda Panoramarutten längs den 60km långa Blyde River Canyon – också känt som Sydafrikas Grand Canyon. Drakensbergen är över 2 000m höga och ligger i grannprovinsen Mpumalanga. På vägen stannar ni på flera utsiktspunkter, så du får optimala möjligheter att njuta av magin. Rutten går längs eukalyptus- och tallbeklädda bergssluttningar, där massor av brusande vattenfall har sitt ursprung. Du får besöka tre av de största sevärdigheterna i Sydafrika.

Bourke’s Luck Potholes med dess djupa raviner, som får dig att chippa efter andan och ta fram kameran. The Three Rondavels, som är tre runda bergstoppar som liknar en gigantisk version av de runda afrikanska halmtakshyttorna – och Blyde River Dam som är en gigantisk dam som är ursprung till Blyde floden. Lunch ingår i utflykten. Det kommer att finnas tid till att gå runt lite i den mysiga guldgrävarstaden Pilgrim’s Rest. Du kan självklart välja att tillbringa dagen på NYATI Safari Lodge och njuta av en god bok vid poolen. På kvällen väntar en kulinarisk trerättersmeny på den övertäckta terrassen med utsikt mot Olifants River.

Fredag: Ledig dag eller tillval – och Sundowner

På semesterns sista dag vill du kanske koppla av lite och smälta alla intryck, njut av livet i hängmattan eller ta en simtur i poolen, eller välj någon av tillvalsutflykterna. På fredagen erbjuder vi också solnedgångssafari, det är en mycket stämmningsfull upplevelse av att säga "god natt" till bushen i skymmningen. Samtidigt som det är mys med vin och snacks dukar vår kökspersonal upp till en äkta sydafrikansk " braii" som är en härlig bushmiddag under stjärnorna. Våra kockar trollar lite extra med de delikata lokala råvarorna och lagar den traditinella potjie (poike) gryta efter det ursprungliga NYATI recepter, så du får uppleva den sanna smaken i Sydafrika. Därefter kan du njuta av en spännande nattsafari genom bushen i våra öppna safaribilar som är utrustade med stora strålkastade så att du enkelt kan upptäcka vilda djur. Det är en mycket stämmningsfull upplevelse att säga "god natt" till bushen i skymmningen och det är extra spännande att jaga djur i skymmningen när rovdjuren också är på jakt.

Lördag: Ankomst til Kapstaden

Efter frukosten transfer till flygplatsen och vidare med inrikesflyg till Kapstaden. Vid ankomst i Kapstaden blir du mött av vår lokala representant som ser till att du transporteras till ditt hotell, ett stenkast från det välkända V&A Waterfront, i hjärtat av centrum där ni känner den afrikanska pulsen bland restauranger, cafeer, gallerior och butiker.

Söndag: Utforska V&A Waterfront

På V&A Waterfront upplever man dygnet runt en livlig hamnmiljö och en härlig utsikt till bogserbåtar, fladdrande segel och sälar som tumlar runt i vattnet. Här ligger också ett av Kapstadens största köpcentrum. Missa inte det stora crafts market, där utställarna från hela Sydafrika visar fram sina hantverk. Njut av en drink på kajen, med utsikt över vattnet och Taffelberget i bakgrunden.

På V&A Waterfront kan du också köpa olika båtturer. Speciellt intressant är turen ut till Robben Island, där Mandela satt fängslad i 17 år. Idag är fängelset ett museum.

På kvällen kan du t.ex. åka på kvällspicknick till Signall Hill (ej inkluderat). Du blir hämtad på ditt hotell sent på eftermiddagen, så att du hinner njuta en tur längs stranden vid Camps Bay och därefter gå längs zick-zack vägen som slingrar sig upp till bergets topp. Här blir du belönad med en härlig kvälls-picknick. Föreställ dig att sitta på toppen av berget med ett glas kallt vitvin och avnjuta lokala specialiteter, medan du njuter av utsikten ut över Kapstaden när stadens ljus tänds.

Måndag: T.ex. Kaphalvön och Godahoppsudden

Heldagsutflykten runt på Kaphalvön (tillval) är en fantastisk tur, som vi tycker är lite av ett måste när man är där nere. Godahoppsudden – den näst sydligaste punkten på den afrikanska kontinenten – är legendarisk och imponerande. På denna heldagsutflykt får du se hela Kaphalvöns kustlinje. Du kan se fram emot slingriga och branta bergsvägar, som binder ihop vikar och sandstränder med byar och fiskelägen. Längs vägen stannar du i ”Navy” staden Simon’s Town, där det finns riktigt många vackra viktorianska hus – och i Boulder, där du kan komma helt nära en pingvinkoloni.

Från Hout Bay kan du, i en båt med glasbotten, åka med ut till sälarna (entrébiljett tillkommer), där de solar sig på Seal Island. På spetsen av Kaphalvön ligger ett naturreservat, där du får uppleva en vacker men helt speciell och rå natur, med den karaktäristiska Funbos-växtligheten. Med den gamla järnvägen (ej inkluderat) kommer du upp i fyren, där du kan ser fram emot den perfekta vyn över Godahoppsudden. På väg hem till Kapstaden kör du längs panoramarutten längs Chapman’s Peak, som är upphöjt högt över havet och slingrar sig igenom de vackra strandförorterna Llandudno, Clifton och Camp’s Bay.

Tisdag: Avresa Kapstaden

Vår lokala representant möter dig på hotellet och ser till att du kommer till flygplatsen, där resan går vidare mot Europa eller till din nästa destination.

Onsdag: Ankomst till Köpenhamn/Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark/Sverige mitt på dagen.

Valfria aktiviteter på NYATI Safari Lodge

Flodsafari med bush walk & game drive

Följ med på en upplevelserik tur till fots, i vatten och i öppna safaribilar genom Kruger National Park. Turen startar tidigt på morgonen med en safarivandring genom bushen, med en av NYATIs guider som berättar om den spännande naturen längs vägen. Vandringen avslutas med en härlig frukost tillagad på ett av NYATIs kök mitt i naturen på en av NYATIs härliga utsiktsplatser. Därefter går turen videre med bil till den uppdämmda delen av Olifants River, dit vi kommer mitt på dagen. Här börjar en vidunderlig flodtur i lugnt tempo på en flodpråm genom Krugerparken. Längs stranden kommer du att uppleva några av de många djurarter som trivs vid floden. Vattnet är en naturlig plats för djuren så här finner vi både små och stora djur som släcker törsten, du kan få se några lata flodhästar eller krokodiler som ligger och lurar.

Vi äter en underbar lunch ombord på båten och du kan sitta och njuta av ljuden från bushen och den fina utsikten över det vilda djurlivet.

Efter båtturen så väntar ännu ett safariäventyr, du blir hämtad i en av NYATIs öppna safaribilar och kommer på en stämmningsfull solnedgångssafari genom Krugerparken med möjlighet att se ”Big 5”. Safariupplevelsen avslutas på ett av NYTIs mysiga sundowner ställe och du njuter av solnedgången över den sydafrikanska bushen med lite kalla drycker och snacks, därefter går turen tillbaka till lodgen.

Observera att turen är väderberoende. Lunch är inkl. Avgång tidig morgon från lodgen, och åter efter solnedgång. Minimun ålder på denna tur är 8 år.

Pris per person ZAR 1200

Centrum för utrotningshotade djurarter

Sydafrikanerna gör mycket för att skydda och bevara det vilda djurbeståndet, och Hoedspruit Endangered Species Centre är känt över hela världen som en av pionjärerna när det gäller skydd av utrotningshotade djurarter.Vi besöker den här imponerande räddningsstationen för utrotningshotade, föräldralösa och skadade vilda djur. 

På centret finns bland annat geparder, vildhundar, afrikanska vildkatter, sabelantiloper, gamar och många andra sällsynta djurarter. Dessutom får du inblick i arbetet med att skydda de utrotningshotade djurarterna och möjlighet att komma helt nära djuren på centret.

Pris per person ZAR 900

I priset ingår frukost på Deli@HESC.

Luftballong

Att sväva ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Vår luftballong lyfter vid soluppgången och tar dig med över det vackra Blyde River med fantastisk utsikt till Drakensbergen och den sydafrikanska bushen. Efter turen blir du serverad mousserande vin och snacks.  Väl tillbaka på lodgen så väntar en stor frukost.

Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballong skepparen bedömer att det är "ballongväder". Aktiviteten är mycket väderberonede (minst 4 deltagare).

Pris per person ZAR 4 200

Helikopterflygning

Följ med på helikoptertur över NYATIs egna marker och upplev den sydafrikanska bushen ur fågelperspektiv. Turen varar i ca 20 minuter och går över lodgen och längs den vackra Olifants River. Njut av den enastående panoramautsikten över bushen och försök få syn på de många djuren som är lätta att få syn på från ovan, till exempel elefanter, giraffer, zebror och noshörningar Du flyger med en erfaren certifierad pilot och säkerheten är främsta prioritet. Helikopterturerna erbjuds på fredagar (minst 2 och högst 3 deltagare per gång.)

Pris per person ZAR 3 900

Microlight flygning

Från ett microlight flyg har du den optimala utsikten över landskapet. Med vinden i håret och fullkomligt fri utsikt får du en intensiv och adrenalinstinn safariupplevelse från ovan. Det känns nästan som om du själv flyger fram över bushen. Turen startar tidigt på morgonen och varar i cirka 20 minuter. Av säkerhetsskäl är minimum åldern 14 år, och du flyger med en erfaren certifierad pilot. Aktiviteten är väldigt väderberoende (minst 2 deltagare).

Pris per person ZAR 1 500

Quad bike safari

En fantastisk och annorlunda form av safari, när naturen och de vilda djuren sätter agendan. Upplev den sydafrikanska bushen långt från motorvägen på en quadbike, som är en fyrhjulig motorcykel som är speciellt lämplig för "offroad".

En rolig aktivitet för hela familjen och för alla som vill ta chansen att komma nära den vilda naturen och få upp pulsen lite.

Du blir körd  15 min ut i bushen varifrån turen startar under ledning av en lokal guide. Turen avgår tidigt på morgonen och på eftermiddagen och håller på ca 1.5 timma ( 2 timmar inkl transfer från lodgen)

Min. 2 deltagare och max 3 deltagare per gång. Åldersgräns 12 år. Ingen erfarenhet krävs.

Pris per person ZAR 850

Golf på Hans Merensky

Sydafrika erbjuder golfbanaor i värdsklass och är på många sett ett paradis för golfspelare. Om du spelar golf  så får du inte missa chansen att spela bland Afrikas vilda djur. Gå tex. en runda på den spännande 18 håls Hans Merensky Golfbana som ligger ca 1 timma från NYATI Safari Lodge. Banan är medelsvår och ligger på gränsen till den världsberömda Kruger National Park. De vilda djuren har förtursrätt även på greenen. Giraffer, antiloper, apor och vårtsvin kryssar hemtamt på fairwayen och påminner dig om att du faktiskt spelar på deras hemmabana i Sydafrikas bush. I vattenhålen ligger krokodiler och flodhästar, så tänk på att ta med extra bollar. Området där banan ligger var en gång en del av nationalparken och är därför en osedvanlig golfupplevelse i fantastisk omgivning. Det är en del vattenrestriktioner vilket dessvärre betyder att banans kvalitet inte är på topp. Tänk på att du även kan träna din swing på driving-rangen hemma på NYATI Safari Lodge.  

Pris per person ZAR 1 200

Utöver detta tillkommer hyra av golfutrustning på Hans Merensky Golfbana för ZAR 200 per set och hyra av golfbil för ZAR 210.

Insjöfiske

En aktiv fisketur är både spännande och avstressande på samma gång, kanske mera spännande än jakt... För på en fisketur har du ännu mindre inflytande på resultatet, och du är i händerna på vind och vatten  - och så naturligtvis fiskarna som syvende och sist bestämmer om de vill hamna på kroken eller inte.  Följ med på NYATI´s  fisketur med professionell fiskeinstruktör och prova lyckan med att fånga en fisk. 

 • common catfish (havskatt) på upp till 50 kg
 • silver catfish (silver havskatt) på upp till 30 kg
 • tilapia på upp till 2 kg
 • yellowfish på upp till 3 kg
 • common carp (karp) på upp till 14 kg 

Turen startar tidigt på morgonen med en kopp kaffe/te på NYATI Safari Lodge innan avresa. Framme vid båten serveras du en lätt frukost med kaffe/te innan du beger dig ut på Olifants River. De nästa 3½ timmarna kan du njuta av båtresan i lugn och ro och med den fantastiska naturen omgiven av bushens vilda djurliv, medans du provar lyckan med att få en eller flera fiskar på kroken. Vilken sorts fisk du får och storleken på den varierar under säsongen, och kan även variera på de olika turerna. De är goda chanser för att få fångst, och instruktörerna känner floden väl, och även i vilket område som fisken nappar bäst på de olika årstiderna.

Ca kl 10.30 avrundas fisketuren med en god brunch på land innan vi återvänder till lodgen.

Fiskeutrustning (professionellt spö och rullar) och licens är inkluderet i priset (minimum 2 deltagere).

Pris per person ZAR 1.500

Storviltsjakt

NYATI Safari Lodge är en del av The Central Lowveld Biosphere Reserve Initiative, som arbetar på den viktiga ”back to nature process” för att säkra populationen av vilda djur och deras fria rörelse. Jakt i området är en del av den naturliga viltvården och föregår under försvarliga omständigheter utan att någonsin utgöra ett hot emot djurarterna. Lodgen kan därför erbjuda gäster att arrangera jakt under vistelsen. Jakt ska bokas senast en månad i förväg, eftersom vi annars inte kan garantera att vår professionella jaktleverantör Wayne Wagner Safaris står till rådighet. Varje enskilda jakt planeras individuellt, så att du som jägare kan vara säker på att dina önskemål och preferenser blir uppfyllda. Du har en professionell jaktledare med som guidar och informerar – och jakten föregår både till fots och i terrängbilar. Det kan bl.a. jagas Blesbuck, bushbuck, blå gnu, buffel, duiker, eland, gemsbok, impala, kudu, nyala, red hartebeest, stenbock, tsessebe, vildsvin, waterbuck och zebra. Du blir hämtad av Wayne Wagner Safaris på lodgen och körs till jaktterrängen, som beroende på vad man jagar kan ligga upp till ett par timmar bort. NYATI Safari Lodge tar hand om måltiderna under jakten. 

Pris per person: DKK 1 000 vid bokning och ZAR 2 400 på NYATI Safari Lodge

Priset är för en dagsjakt, inkl. hyrning av gevär, inskjutning och guidning av professionell jägare. Priset för viltet varierar och den nyaste viltlistan kan rekvireras på förfrågan.

Vi behöver följande upplysningar senast en månad innan ankomst till NYATI Safari Lodge för att kunna boka en jakt: 

 • Namn på jägare
 • Vid flera jägare, önskas det i så fall jakt 1:1 eller 1:2
 • Datum för vistelsen på Nyati Safari Lodge
 • Önskat jakt datum
 • Önskad trofé/vilt

Lägg vänligen märke till att hyrning av gevär ingår i priset och att det kräver lång förberedelse och tillåtelse från Sydafrikanska polisen för att få ta med sig sitt eget gevär. Dessutom skal man räkna med ca 3 timmar Johannesburg flygplats för att få inresetillåtelse med gevär. Hemskickning av trofé mv. Organiseras på plats tillsammans med vår jakt leverantör Wayne Wagner Safaris.

Besök i afrikansk by

Sydafrika är ett land med stora kontraster. På den ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktu – och på den andra sidan det helt autentiska Afrika. Ett riktigt bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och deras traditioner är att besöka byn Lulekani Township. Du får se byns skola för de allra minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byn häxdoktor. Innan det serveras en lätt lunch, där du lockas av lokala specialiteter, är det underhållning med sång och dans. 

Pris per person ZAR 900

Heldagsutflykt till Krugerparken

Följ med på en extra tur till Kruger National Park. Krugerparken är en av värdens bästa safariepark och är ett av de bästa ställen att se vilda djur i naturlig miljö. Den nu över 100 år gamla parken kan med sin stora variation av djur och natur lätt matcha  andra uppkomlingar både på andra ställen i Sydafrika och på resten av kontinenten. Själva Krugerparken är omkring 2/3 av Jyllands storlek, parken är 350 km lång och ca 65 km bred.

Vägarna inne i  nationalparken är bra och djuren har vant sig av sällskapet av fyrhjuliga varelser så du kommer närma dem. Här finns inte mindre än 147 djurarter, 507 fågelarter, 34 ryggradsdjur, 116 olika reptilier, 1980 olika växter och träslag och riktigt bra chanser till att få uppleva "The Big 5" som är lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel.

Pris per person ZAR 2 200 (minst 4 deltagare)

Heldagsutflykt till Drakensbergen

På NYATI Safari Lodge är det som utgångspunkt redan en heldagsutflykt till Drakensbergen inkluderad, men utöver denna så finns det möjlighet att köpa till en extra tur. Utflykten går längs den berömda Panoramarutten längs den 60km långa Blyde River Canyon. På vägen stannar minibussen i guldgrävarbyn Pilgrim´s Rest samt vid flera utsiktsplatser. Det finns bra möjligheter att handla afrikanska träsniderier. Lunch är inkluderad. Avgång från lodgen tidigt på morgonen. 

Pris per person ZAR 2 000 (minst 4 deltagare)

Valfria aktiviteter i Kapstaden

Kapstaden och Stellenbosch i det sydafrikanska vinlandet ligger inte långt ifrån varandra, så du kan lätt uppleva Vinlandet från Kapstaden.

Vindistrikten & Stellenbosch

Denna utflykt kan väljas som antingen en hel- eller halvdagsutflykt. En rundtur i Kapprovinsens berömda vindistrikt är en av de största upplevelserna i hela Kapprovinsen. Denna halvdagsutflykt passerar ett antal av de vackra vingårdarna som är byggda i den typiska Kap-Holland-stilen, med vita stuckaturgavlar och stora herrgårdsfönster. Vi stannar vid två-tre gårdar för att provsmaka den ädla drycken och för att höra om druvorna och produktionen.

Lunchen intas utomhus under stora trädkronor på någon av gårdarnas populära restauranter. Om du eventuellt väljer att förlänga utflykten till en heldagsutflykt (kan bestämmas med guiden på plats), så finns det tid att uppleva det historiska herrgårdsmuseet Boshendal, som har en unik samling möbler, porslin och glas i Kap-Holland-stil. Utflyktsrutten och programmet anpassas individuellt efter gästerna. Rutten går antingen längs Stellenboschs eller Franschoeks vinrutt, och Boshendal herrgårdsmuseum kan eventuellt bytas ut mot vinmuseet i Stellenbosch.

Cape Overberg & Hermanus

Denna heldagutflykt går till val-staden Hermanus vid Indiska oceanen, som är en av världens bästa destinationer för landbaserad valsafari. Här finns det chans att komma helt nära inpå några av världens största havsdäggdjur, samtidigt som Hermanus är en modern semesterstad med massor av härliga skaldjursrestauranger och mycket frestande att erbjuda.

Utflykten går längs den robusta och otroligt vackra kusten. Första stop är Betty’s Bay, som är känt för sina vilda blommor i The Harold Porter Nature Reserve. Därnäst stannar ni i Kleinmond, där du kan promenera på stranden och njuta av utsikten över Indiska oceanen. Om du har tur kan du, mellan juli och november, här få se sydlig rätval från land.

Var uppmärksam på den lokala val-guiden som ger signal när det finns valar i sikte. På väg hem kör du igenom vackra berg, dalar, fruktplantager och vinodlingar – och beroende på årstiden så klär fynbos, den lokala buskvegetationen, landskapet i vacker blomsterprakt.

Panoramic sunset-picknick på Signal Hill

På kvällen kan du t.ex. åka på kvällspicknick till Signal Hill. Du blir hämtad på ditt hotell sent på eftermiddagen, så att du kan njuta av en promenad längs stranden vid Camps Bay och därefter gå längs sick-sack vägen som slingrar sig upp till toppen av berget. Här blir du belönad med en härlig kvällspicknick. Tänk dig att sitta på toppen av bergen och njuta av kallt vitt vin och läckra lokala specialiteter, medans du beundrar utsikten över Kapstaden när stadens ljus tänds.

Kapstaden och området

Åk på en privat halvdagsutflykt runt i Kapstaden, där du besöker den gamla stadsdelen med dess många välbevarade historiska byggnader samt några av de charmiga och mycket annorlunda förorterna till Kapstaden. På stadsrundturen åker du förbi de pittoreska och intressanta Malajhusen, som osar av orientalisk mystik och kryddiga dofter.

Du kommer också upp på Taffelberget, som är över 1 000m högt. Här får du känslan av att du står på toppen av världen, och upplever en helt fantastisk 180 graders panoramautsikt. Väljer du eventuellt att förlänga utflykten till en heldagstur, fortsätter du ut längs Atlantkusten via Sea Points vackra strandpromenader och den förmögna stadsdelen Camp’s Bay. Ni stoppar vid Kirstenboschs Botaniska Trädgård, där det finns mer än 10 000 olika växtarter.

Därefter går turen vidare till Constania Valley, Kapstadens egna vindistrikt, som är en riktig lantidyll med sina charmiga Kap-Holland hus, små vingårdar och ängar med betande hästar. Utflykten avslutas med ett besök på Groot Constania Herrgårdsmuseum. Turens rutt och program kan anpassas efter individuella önskemål, så om man vill byta ut några av besöksmålen mot t.ex. en båttur från V&A Waterfront går det att ordna. Särskilt intressant är utflykten till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 17 år. I dag är fängelset ett museum. Kom överens med guiden på plats om eventuella byten.

Kaphalvön och Godahoppsudden

Heldagsutflykten runt på Kaphalvön (tillval) är en fantastisk tur, som vi tycker är lite av ett måste när man är där nere. Godahoppsudden – den näst sydligaste punkten på den afrikanska kontinenten – är legendarisk och imponerande. På denna heldagsutflykt får du se hela Kaphalvöns kustlinje. Du kan se fram emot slingriga och branta bergsvägar, som binder ihop vikar och sandstränder med byar och fiskelägen. Längs vägen stannar du i ”navy”-staden Simon's Town, där det finns riktigt många vackra viktorianska hus, – och i Boulder, där du kan komma helt nära en pingvinkoloni.

Från Hout Bay kan du åka i en båt med glasbotten ut till sälarna på Seal Island (entrébiljett tillkommer), där de ligger och solar sig. På spetsen av Kaphalvön ligger ett naturreservat, där du får uppleva en vacker men väldigt speciell och vild natur, med den karaktäristiska fynbos-vegetationen. Med den gamla järnvägen (ej inkluderat) kommer du upp till fyren, där du kan ser fram emot den perfekta vyn över Godahoppsudden. På väg hem till Kapstaden kör du längs panoramarutten längs Chapman’s Peak, som är upphöjt högt över havet och slingrar sig igenom de vackra strandförorterna Llandudno, Clifton och Camp's Bay.

Båtturer, t.ex. Robben Island/Sunset Cruise

På V&A Waterfront kan du också köpa olika båtturer. Speciellt intressant är turen ut till Robben Island, där Mandela satt fängslad i 17 år. I dag är fängelset ett museum. Du kan också välja något mindre dramatiskt, t.ex. en romantisk solnedgångsseglats med champagne.

Djuphavsfiske

Om du har sport och äventyrslust i blodådrorna kan du följa med på djuphavsfiske och prova krafterna med att fånga marlin, svärdfisk eller flygfisk. Djuphavsfisket sker på öppet hav i en specialbyggd båt. Om du brukar bli sjösjuk kan det vara bra att förebygga det.

Klimat tabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nedebörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nedebörd per månad: 94 mm
94 mm

Klimat tabell Kapstaden

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nedebörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm
Februari
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm
Mars
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 14 °C
14 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 30 mm
30 mm
April
Dagstemperatur: 22
22 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nedebörd per månad: 50 mm
50 mm
Maj
Dagstemperatur: 20
20 °C
Nattemperatur: 10 °C
10 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nedebörd per månad: 70 mm
70 mm
Juni
Dagstemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nedebörd per månad: 90 mm
90 mm
Juli
Dagstemperatur: 17
17 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 5
5
Nedebörd per månad: 100 mm
100 mm
Augusti
Dagstemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimmar per dag: 6
6
Nedebörd per månad: 70 mm
70 mm
September
Dagstemperatur: 19
19 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nedebörd per månad: 50 mm
50 mm
Oktober
Dagstemperatur: 21
21 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nedebörd per månad: 40 mm
40 mm
November
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm
December
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimmar per dag: 11
11
Nedebörd per månad: 20 mm
20 mm

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 8 519 70 407 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig email
Skicka

Sök i NYATI

Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.