042 405 99 94
Sök

Kom på reseföreläsningar

Hippos in Kruger National Park

Hör mer om läckra Nyati Safari Lodge på detta rese föredrag. Här kommer vi att visa vilka möjligheter du har för boende, visa bilder av omgivningen och berätta om resan till och från vår sydafrikanska lodge.

Reseföreläsningar på video

I den här videon har vi återskapat efter bästa förmåga hur en av våra populära reseföreläsningar äger rum, och vad du t.ex. får höra.

Ditt livs safariäventyr

Välkommen till den perfekta utgångspunkten för äkta safari, utsökt välbefinnande och oförglömliga upplevelser. NYATI Safari Lodge erbjuder lyxsafari i en privat game reserve på 10.000 hektar och Sydafrikas berömda Kruger National Park.

Omgivningen kring NYATI Safari Lodge är exklusiv och välkomnande, oavsett om du kopplar av inne eller ute. Lodgen består av huvudbyggnad med restaurang, bar, butik, pool och lounge, 10 exklusiva bungalows, 6 privata villasviter, 3 lyxtält och separata Cheetah Camp, som lämpar sig för grupper på upp till 14 personer. Alla lodgebyggnader ligger i direkt anslutning till Olifants River med utsikt över vild och orörd natur, och mellan byggnaderna löper ett litet system av vägar och gångvägar. NYATI Safari Lodge utmärks av en elegant kombination av skandinavisk kvalitetsstandard och rustik afrikansk stil, med solida väggar, halmtak och ädla träslag. Det är genuint och lyxigt på samma gång, vilket skapar en unik miljö för en äventyrlig safariupplevelse.

Faciliteter på NYATI Safari Lodge

Huvudbyggnaden på NYATI Safari Lodge består av lounge-områden både utomhus och inomhus där du kan koppla av med en god bok eller en drink. Där finns också dator och ett urval av brädspel som du kan låna. I förlängning av huvudbyggnaden ligger den takförsedda utomhusrestaurangen, baren och poolen, där du har en fantastisk utsikt mot Olifants River och det vilda djurlivet. Alla måltider på restaurangen håller en hög kulinarisk nivå. En gång i veckan serveras middagen istället på den öppna grillplatsen, boman, där du äter en traditionell afrikansk braai. Mellan de många safariupplevelserna kan du koppla av på en solsäng vid poolen, njuta av en drink i baren eller följa djurlivet som passerar nedanför restaurang- och poolområdet. Eftersom lodgen är inhägnad kan du också promenera omkring fritt på de trevliga små gångvägarna. En nyhet är att poolen vid huvudbyggnaden nu är uppvärmd under de kallaste månaderna så att våra besökare kan njuta av poolområdet året runt.

Om du vill skämma bort dig själv mellan utflykterna finns det flera olika behandlingar att välja bland på vårt lilla NYATI Bush Spa, t.ex. massage, pedikyr och manikyr. För de mer aktiva finns ett litet öppet träningsrum med utsikt. Här finns träningscyklar, löpband med mera som du kan använda när som helst på dagen utan kostnad. Du kan också förbättra ditt golfspel genom att träna på NYATIs driving range, där det finns helt nya klubbor som du kan använda utan kostnad. Vår egen golftränare kan bokas under vistelsen om du vill ha hjälp att finslipa tekniken. Du kan också använda boulebanan utan kostnad. I vår lilla shop kan du bland annat köpa safarikläder, afrikanska souvenirer, safariböcker med mera. Det finns gratis wifi på de flesta ställen på lodgen, men signalen kan variera och det händer att det blir strömavbrott då och då.

På NYATI Safari Lodge har vi också en helt ny bilpark som du kan läsa mer om här.

Det Sydafrikanska vinlandet

Kombinera ditt NYATI safariäventyr med en resa i vinodlarnas fotspår. Här har du möjlighet att uppleva Sydafrikas vinhistoria och underbara viner direkt på plats. Sydafrika är ett stort vinland känt över hela världen för sina viner, och vinlandet är lika vackert som vinerna är bra. Som ett lapptäcke breder fälten ut sig i gyllene, rödbrunt och smaragdgrönt. Det var de holländska och franska hugenotterna som ursprungligen förde hit de första vinstockarna, som i dag ligger kilometervis av vingårdar i en färgstark halvcirkel bakom  bergen som omger Kapstaden, bara 45 minuter från hjärtat av Vinlandet.

Du kan bo i Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta europeiska bosättning mitt i Vinlandet. Det är en mysig och charmig universitetsstad med historiska byggnader i typisk Kap-Holland-stil. Du kan också bo lite utanför Stellenbosch på en av Vinlandets berömda vingårdar där du upplever landets vinproduktion på nära håll, omgiven av idylliska vingårdar. Du kan också välja att utforska Vinlandet med Kapstaden som bas och bara ta en dagstur längs någon av de berömda vinvägarna.

Dolphin Coast - Mysigt och avkopplande

Dolphin Coast har inte fått sitt namn av en slump. Här är det nämligen näst intill garanterat att man får se de lekfulla delfinerna om man gör en utflykt till havs. 

Från juni till december migrerar de stora knöl- och rätvalarna längs Sydafrikas kust, och är du på besök under den perioden rekommenderar vi varmt att du åker på valsafari. Det är en imponerande syn när de kolossala djuren slår med stjärten mot vattnet och dyker ner, eller bara simmar förbi båten och visslar genom blåshålet till avsked.

På det hela taget är Dolphin Coast rikt på aktiviteter både på och i vattnet. 

Häng med på Big Game Fishing och upplev spänningen när en två meter lång fisk långsamt halas in. Eller varför inte ta en titt under ytan med dykmask eller cyklop? Det finns också gott om möjligheter att hyra surfbräda, kiteboard och kajak i området runt Dolphin Coast Villa.

Om du föredrar landbaserade aktiviteter är solbad på någon av de breda, öde stränderna alltid ett alternativ. Du kan också välja att cykla eller vandra längs de många välmarkerade lederna i området kring Dolphin Coast Villa. 

Området runt Dolphin Coast Villa har för övrigt i hög grad lyckats undvika att drabbas av brottslighet och betraktas som ett av de säkraste områdena längs kusten. På stranden slipper du påträngande försäljare, och du kan gå runt i lugn och ro utan att bli ofredad.

Bokningsförfrågan

Se reseföreläsningar här

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.