+46 42 405 99 94
Sök

Exklusiv kör-själv-safari

Pris från19 995/pers. v/ 4 pers.
  • Följ med på safari i världsklass i Sydafrikas berömda Kruger National Park
  • Bo i egen exklusiv villa med service nära Sydafrikas största sevärdheter
  • Upplev det bästa av Sydafrika i ditt eget tempo i egen bil med kunnig vägledning från NYATIs personal
  • Följ med på "Big 5" safari i NYATIs öppna safaribilar och njut av härliga kulinariska upplevelser mellan turerna

Resan inkluderar

  • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till Johannesburg t/r. Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
  • Hyrbil (ev. med privat engelsktalande ranger/chaufför mot ett tillägg)
  • 7 nätter i privat lyxvilla på Blyde Wildlife Estate 4*. Alternativt kan du välja NYATI Safari Lodge 4+*. Ring oss så berättar vi om möjligheterna
  • Big 5-safari i öppna safaribilar
  • Halvpension
  • Fri tillgång till alla faciliteter. På Blyde Wildlife Estate finns det bland annat ett välutrustat gym, pool, spa, tennis, squash, restaurang, bar, grill och lounge samt conciergeservice.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Kör-själv-safari i Kruger National Park

Sydafrika bjuder på en fantastisk mångfald av upplevelser och storslagen natur. I synnerhet den nordöstra delen av landet vid Kruger National Park och Blyde River Canyon är rik på naturscener och möjligheter att möta Afrikas exotiska djurliv. Infrastrukturen i Sydafrika är utmärkt så du kan köra runt själv, och på vackra Blyde Wildlife Estate kan du lägga upp ditt eget program.

Blyde Wildlife Estate ligger med fantastisk utsikt mot Drakensbergen och korsas av Blyde River. Med två golfbanor i närheten och köravstånd till Indiska oceanen och Kruger National Park finns det gott om upplevelser inom räckhåll.

Du kan också bo på NYATI Safari Lodge när du har kör-själv-paketet. Ring så berättar vi mer.

Bokningsförfrågan
Exklusiv kör-själv-safari
Förslag på dagsprogram
Exklusiv kör-själv-safari
Tillvalsaktiviteter på Blyde Wildlife Estate

Blyde Wildlife Estate video

Klimattabell
Karta

Förslag på dagsprogram

Fredag, varje vecka året runt: Avresedag

Det här är dagen då ni förväntansfullt sätter kurs mot Sydafrika. Vi har avresor varje fredag året runt och ni reser ut från Köpenhamn eller Stockholm på eftermiddagen. Ett stopp görs på vägen till Johannesburg.

Flygturen till Johannesburg tar cirka 14 timmar. Det är ingen tidsskillnad mellan Skandinavien och Sydafrika, så efter att en kvällsmåltid serverats på flyget kan du sova tills ni anländer till Johannesburg på morgonen. Frukost serveras före ankomsten till Johannesburg.

Lördag: Ankomst till Sydafrika

Ankomst till Johannesburg på morgonen, där NYATI ser till att det finns en bil på plats som är redo att köra er den ca 4 timmars resan till det exklusiva Blyde Wildlife Estate vid Kruger National Park. Infrastrukturen i Sydafrika är utmärkt, så det är lätt att hitta till byn Hoedspruit, som Blyde Wildlife Estate ligger lite utanför. Det går också att flyga dit och få en hyrbil på plats. På Blyde väntar en privat lyxvilla med privat pool, stor utsiktsterrass och tillgång till ett stort antal faciliteter. Njut av en härlig middag i klubbhusets restaurang eller en kväll vid boman, den sydafrikanska grillplatsen, där det blir underhållning med afrikansk dans.

Söndag: Panoramavägen i Drakensbergen

Inled semestern med en körtur längs den 60 km långa Blyde River Canyon – också känd som Sydafrikas Grand Canyon – där du följer den berömda panoramavägen upp i Drakensbergen (2000 m). Längs vägen kan du stanna till vid olika utsiktspunkter så att du får utmärkta möjligheter att njuta av magin. Vägen går längs eukalyptus- och tallbeklädda bergssluttningar, där flera brusande vattenfall har sitt ursprung. Du har möjlighet att besöka tre av de största sevärdheterna i Sydafrika: Bourke's Luck Potholes med dess djupa raviner, som får dig att tappa andan och höja kameran. The Three Rondavels, tre runda bergstoppar som ser ut som en jätteversion av de runda, halmtäckta afrikanska hyddorna. Och Blyde River Dam, den gigantiska fördämningen i floden. Ta lunchpaus i den charmiga lilla guldgrävarstaden Pilgrim's Rest, och missa inte att prova de berömda pannkakorna. 

Du kan självklart också tillbringa dagen på terrassen i din fantastiska villa med utsikt över bergen. Där kan du njuta av en god bok vid din privata pool, samtidigt som ett par giraffer kanske har vägarna förbi.

Måndag: Besök Jessica, den tama flodhästen

Efter gårdagens heldagsutflykt kan det kanske passa fint med en lite kortare utflykt, t.ex. till den tama flodhästen Jessica. Då blir det också lite tid över till att njuta av de vackra omgivningarna och faciliteterna på Blyde Wildlife Estate. 

I mars år 2000 fann Tony och Shirley Joubert en utsvulten föräldralös liten babyflodhäst vid kanten av Blyde River. Paret ”adopterade” den lilla flodhästen, som därmed har vuxit upp bland människor och husdjur. Idag är den tama flodhästen, som fick namnet Jessica, en av de största sevärdheterna i Hoedspruit och både vuxna och barn vallfärdar hit för att besöka den. På denna utflykt får du chansen att uppleva en dag med Jessica, där hon t.ex. leker med familjens hund, blir matad för hand och gosad med. Jessica är mycket kärleksfull och älskar att vara i närheten av människor. 

Jessicas hem ligger ca 5 km från Blyde Estate och ett besök tar ca 1,5 timme. Entré: ZAR 75/person.

Tisdag: Safari i Kruger National Park

Ett besök i Kruger National Park är naturligtvis ett måste. Kruger National Park är en av Sydafrikas allra största attraktioner. Nationalparken förfogar över 2,2 miljoner hektar och har den största mångfalden av vilda djur i världen. Åk iväg tidigt på morgonen, medan solen stiger över horisonten och lyser upp det spektakulära landskapet. Se till att ha film- och fotoutrustningen i beredskap, för det blir många scener och motiv du gärna vill kunna ta med dig hem. I Kruger National Park får du både naturupplevelser och ser massor av spännande vilda djur. I Mopanebushen i norr finns det framför allt elefanter, bufflar, impalas, kudu och många andra antiloper. På den centrala savannen finns det gnuer, zebror, geparder och lejon.  Och i Bush Willow i syd, där det är tät grässkog, bor det många giraffer, lejon, vita noshörningar, hyenor och antiloper. Det finns även chans att få se ”The Big 5”, så vi håller tummarna för att du har tur. Det finns flera trevliga matställen i nationalparken där man kan stanna till.

En utflykt till Kruger tar oftast en hel dag och du bör räkna med att köra ca 60 km i varje riktning. Du kör in i parken via Orpen Gate och fortsätter åt norr. Du betalar en entréavgift på ZAR 160:-/vuxen och ZAR 80:-/barn under 12 år.

På kvällen kan du åka upp till klubbhuset på Blyde Estate och njuta av en middag tillagad av de bästa lokala råvarorna.

Onsdag: Besök i afrikansk lantby

Sydafrika är ett land med stora kontraster. Å ena sidan är det ett modernt land med välfungerande ekonomi och infrastruktur – och å andra sidan är det ett genuint och ursprungligt afrikanskt land. Ett bra sätt att få inblick i den lokala kulturen och traditionerna är att besöka en lokal by, ett så kallat township. Du får se byns skola för de minsta barnen, du får komma hem till en lokal familj och du får besöka byns medicinman. Du får också möjlighet att smaka på några spännande lokala specialiteter, underhållas med sång och dans och köpa lokala hantverk. Om ni vill kan ni handla på vägen hem och laga er egen middag i det fullt utrustade köket. 

Besöket pågår i ca 2 timmar och bilresan är ca 40 km per väg.

Pris för utflykten ZAR 75/person
Utflykt inkl. lunch ZAR 95/person
Utflykt inkl. stammens dansshow & middag ZAR 175/person

Torsdag: Flodsafari, Blyde Dam

Den här avspända båtsafarin är en av de populäraste aktiviteterna på Blyde Estate. Du får en underbar tur längs Blydedammen, där du glider fram på en liten flodpråm och kan betrakta det vilda djurlivet och njuta av den vackra naturen här i världens tredje största canyon. Båtturen varar i ca 1,5 timme och du åker ca 35 km i varje riktning. 

Pris: ZAR 100:- /vuxen och ZAR 60:-/barn (2-8 år)

Njut av ett glas vitt vin på din egen terrass när du kommer hem, och se solen gå ner bakom Drakensbergen. Avsluta sedan med en mysig grillmiddag i klubbhusets boma, medan det är underhållning med afrikansk dans.

Fredag: Moholoholo rehabiliteringscenter

Missa inte den imponerande räddningsstationen för hotade, föräldralösa och skadade vilda djur från hela Sydafrika. Här tar ägaren Brian Jones hand om djuren för att så småningom kunna släppa ut dem i deras naturliga miljö igen. Djur som av olika skäl inte kan släppas ut i det fria igen blir omhändertagna på centret och används till att utbilda dess många besökare och framför allt lokalbefolkningen.  Centret har också en viktig funktion för att bevara utrotningshotade djurarter. Här har man med framgång avlat hotade örnarter och den sällsynta servalkatten, som sedan har kunnat sättas ut i det fria. 

Centret ligger ca 16 km från Blyde Wildlife Estate. 

Entré: ZAR 100:-/vuxen & ZAR 50:-/barn (under 13 år).

Lördag: Avresa

Beroende på hur dina restider ser ut kan du hinna med en safari på hästrygg, där du verkligen kommer djur och natur inpå livet. I så fall rekommenderar vi att du tar med ridhjälm och bra skor i resväskan. Utflykterna tar 2–3 timmar och hålls på Kapama Lodge, ungefär 35 km från Blyde Estate. 

Safari på hästrygg: ZAR 250:- för 1 timme, ZAR 400:- för 2 timmar, ZAR 500:- för 3 timmar. 

Annars kan du bara beställa frukost i klubbhusets restaurang och bege dig mot flygplatsen, där du lämnar tillbaka bilen. Har du bokat chaufför med din bil, så blir du körd till flygplatsen och chauffören tar hand om återlämningen av bilen.

Söndag: Ankomst till Köpenhamn eller Stockholm

Du flyger hela natten och kan alltså sova under resan. Middag och frukost serveras ombord på flyget och du mellanlandar bara en gång innan du landar i Danmark eller Sverige mitt på dagen.

Tillvalsaktiviteter på Blyde Wildlife Estate

Du kan fritt välja att byta ut några av våra förslag mot andra utflykter.

Luftballong, Blyde

Se världen från ovan! Att sväva fram ljudlöst över landskapet är en magisk upplevelse. Turer arrangeras på morgonen när den lokala ballongskepparen bedömer att det är "ballongväder". Aktiviteten är mycket väderberoende. Utflykterna utgår från Hoedspruit ca 4 km från Blyde Estate vid gryningen och pågår ca 4 timmar, inklusive transport från landningsplatsen.

Pris: ZAR 2 700:-/person inkl. försäkring. Barn under 45 kg: ZAR 1 200:- (minst 4 deltagare).

<4 deltagare, pris pr. person ZAR 2 920:-

Gepardprojekt

Besök ett rehabiliteringscenter för föräldralösa geparder, som också är hem åt lejon, zebror, flodhästar och de sällsynta afrikanska vildhundarna. Du guidas av en kunnig ranger på engelska, och du kommer helt nära djuren och får lära dig om deras särdrag och hur man arbetar med dem på centret. Besöket pågår ca 1,5 timme och centret ligger ca 35 km från Blyde Estate.

Entré: ZAR 120:-/vuxen & ZAR 50:-/barn

Helikoptertur

Blyde Wildlife Estate ligger i ett privatägt naturreservat mitt i den afrikanska bushen, med en enastående flora och fauna och utsikt över de majestätiska Drakenbergen. Följ med på en ca 20 minuters helikopterflygning över Blyde-reservatet och längs den vackra Blyde River, med panoramautsikt över bushen och Drakensbergen i bakgrunden. Helikoptern avgår från Blydes egen start- och landningsplats och du flyger med en erfaren certifierad pilot.

Hans Merensky golfbana

Sydafrika är känt för att ha några av världens mest populära golfbanor. Om du spelar golf får du absolut inte missa en runda på den fantastiska 18-håls Hans Merensky Golfbanan, som är en av landets bästa golfbanor och ligger endast ca en timmes körning från Blyde Estate. Banan är medelsvår och har korats till "best walk" av Golf Digest. Här har de vilda djuren företräde – till och med på greenen. Giraffer, antiloper och vårtsvin korsar hemvant fairwayn och ger dig ständiga påminnelser om att du faktiskt spelar golf på deras hemmabana – den sydafrikanska bushen. Blyde Estate är medlem av golfbanan, så greenfeeavgifterna är mycket rimliga. Både golfutrustning och golfbil går att hyra på plats.

Drakensig Golf Club

Den här idylliska niohålsbanan ligger en bit från Krugerparken i närheten av den trevliga staden Hoedspruit. Från banan kan du njuta av utsikten mot de imponerande Drakensbergen och Sydafrikas storslagna natur. Drakensigbanan är framför allt känd för sina många olika sorters träd och sitt mycket rika fågelliv. Har man tur kan man också se vilda djur på banan. Banan kan spelas under en förmiddag och ligger bara ca 16 km från Blyde Estate. Golfklubben erbjuder både lektioner, greenfee och hyra av utrustning till rimliga priser.

Klimattabell NYATI, Kruger National Park

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Januari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Februari
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 93 mm
93 mm
Mars
Dagstemperatur: 31
31 °C
Nattemperatur: 19 °C
19 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
April
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 37 mm
37 mm
Maj
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 14 mm
14 mm
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 6 °C
6 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 11 mm
11 mm
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 12 mm
12 mm
Augusti
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 9 mm
9 mm
September
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 26 mm
26 mm
Oktober
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 43 mm
43 mm
November
Dagstemperatur: 30
30 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 66 mm
66 mm
December
Dagstemperatur: 32
32 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 94 mm
94 mm

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.