+46 42 405 99 94
Sök

Badsemester på Zanzibar

Pris från 29 995 för 10 dagar
  • Åk på en exklusiv badsemester på den fantastiska paradisön Zanzibar
  • Bo på första parkett med privat strand vid den azurblå Indiska oceanen 
  • Njut av service och faciliteter i toppklass
  • Utforska Zanzibars spännande historia som tidigare centrum för världens kryddhandel 
  • Njut av öns behagliga klimat och upplev dykning och snorkling i världsklass

Resan inkluderar

  • Flyg från Köpenhamn/Stockholm till Zanzibar t/r. Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
  • Flygplatstransfer t/r
  • 7 nätter på NYATI Beach Lodge 4* i Deluxe Garden View (dubbelrum) på Zanzibar inkl. frukost. Mot tillägg kan du välja att bo på eleganta Sea Cliff Resort & Spa 5*

Du kan välja att köpa till halv- eller helpension på NYATI Beach Lodge.

Om du vill uppleva ännu mer av Afrika kan du kombinera denna resa med safari i världsklass på vår egen NYATI Safari Lodge eller med våra övriga destinationer i södra Afrika. Din resa kan alltid skräddarsys. Här nedanför visar vi ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Zanzibar

Zanzibar bjuder på kritvita sandstränder, azurblått hav och ett rikt kulturarv från ett årtusende med både afrikanskt, indiskt, europeiskt och arabiskt inflytande. Öns huvudstad är Zanzibar Town med den historiska stadsdelen Stone Town, som togs med på Unescos världsarvslista år 2000 och är väl värd ett besök. Här kan du utforska ett charmigt virrvarr av smala gator, basarer och solblekta stenhus. Runt Zanzibar seglar många dhows och små jollar som fiskarna själva har byggt. De lokala träbåtarna är väldigt karakteristiska för ön. Som storproducent av kryddor är Zanzibar även känt som Spice Island, så missa inte ett besök på någon av öns många kryddplantager. 

Med NYATI Safari bor du i avspänd lyx med utmärkt service på första parkett mot öns breda vita sandstränder och lugna azurblå hav och kan känna historiens vingslag från öns storhetstid. Våra hotell ligger vid några av Zanzibars vackraste stränder på öns nord- och västkust och är en perfekt utgångspunkt för att utforska ön. Utforska världen både över och under havsytan, till exempel på utflykt i en traditionell dhow med djuphavsfiske i en klass för sig. Eller passa på att dyka och snorkla vid öns exotiska korallrev. Var uppmärksam på att det är stora tidvattenskillnader på Zanzibar. Vid högvatten är badmöjligheterna goda, medan man vid lågvatten måste gå ut en bit för att nå fram till havet.

Bokningsförfrågan
Badsemester på Zanzibar
Dagsprogram
Badsemester på Zanzibar
Tillvalsaktiviteter på Zanzibar
Klimattabell
Karta

Dagsprogram

Dag 1: Avresedag

Detta är dagen då ni förväntansfullt sätter kurs emot Zanzibar och et lyxigt boende på första parkett mot Zanzibars kritvita stränder och azurblå hav. Det kommer att göras ett stopp på vägen till Zanzibar.

Dag 2: Ankomst till Zanzibar

På Zanzibar väntar sex sköna dagar på ett av öns bästa strandhotell, NYATI Beach Lodge, som ligger vid en privat strand i vackra omgivningar. Här har du utsikt mot den tropiska trädgården, stranden och havet. Lodgen passar lika bra för par och familjer som vill ha en aktiv semester som för dem som föredrar att koppla av och njuta av sol och bad.

Dag 3-9: Det tropiska paradiset Zanzibar

På Zanzibar finns fantastiska möjligheter till avkoppling eller till att utforska öns rika utbud både på land och till havs. Besök till exempel den historiska stadsdelen Stone Town och få en inblick i Zanzibars rika kultur. Ön har en spännande och mycket lång historia. Man tror faktiskt att det har bott människor här i 20 000 år. Staden är en spännande blandning av både gammalt och nytt vad gäller arkitektur och livsstil. Det är många olika folk och kulturer som genom tiderna har satt större eller mindre avtryck på ön och skapat en mycket speciell atmosfär här. I staden har det handlats med slavar, guld och elfenben, och sjörövare, handelsmän och sjömän tjänade stora pengar när deras makt och inflytande växte. På 1800-talet lyckades araber från gulfstaten Oman driva bort portugiserna från ön. Det blev början på en ny period av rikedom och blomstrande handel, bland annat med kryddor – vilket är förklaringen till att ön brukar kallas Spice Island. Missa inte att besöka någon av de kryddplantager som fortfarande finns kvar, där du kan känna historiens vingslag från öns storhetstid som centrum för världens kryddhandel. Det är en sinnesupplevelse utöver det vanliga att visas runt i produktionen av kardemumma, vanilj och svartpeppar. Här förstår du varför Zanzibar har fått smeknamnet Spice Island.

Dag 10: Hemresedag

Du kan njuta av en lugn frukost den sista förmiddagen innan det är dags för avfärd till den lokala flygplatsen. Därifrån flyger du hem till Danmark eller Sverige med ett stopp på vägen.

Tillvalsaktiviteter på Zanzibar

Halvdagsutflykt till Stone Town

Ingen resa till Zanzibar är komplett utan ett besök i Unesco-skyddade Stone Town. Staden är full av historiska byggnader som vittnar om en svunnen tid på Zanzibar när sultaner, araber och européer kom till ön. Under halvdagsutflykten besöker du de intressantaste sevärdheterna i den gamla handelsstaden. Dagen börjar med ett besök på Stone Towns största marknad. Hit strömmar lokalborna för att köpa färsk fisk, frukt och grönsaker. På den livliga marknaden hittar du ett brett utbud av exotiska frukter och ett stort urval av kryddor. Därnäst besöker du den engelska kyrkan som byggdes 1874 på den plats där slavmarknaden tidigare låg. Inne i kyrkan kan du bland annat se altaret som är byggt på platsen där slavarna brukade piskas, och du får en rundvisning i de gamla slavkamrarna. Turen fortsätter till det gamla fortet People’s Palace och House of Wonders, där du har en fantastisk utsikt över Forodhanimarknaden och hamnen. Guiden tar dig med längs de smala, vindlande gatorna i Stone Town, och du får också tid för lite shopping och att utforska den historiska stadsdelen på egen hand. Dagens sista stopp är Maruhubi Palace Ruins, som byggdes för att hysa de 99 kvinnorna i den tredje sultanen av Zanzibars harem.

Utflykten går att kombinera med någon av de andra halvdagsutflykterna, till exempel till Jozaniskogen, kryddturen eller Prison Island.

Prison Island

Prison Island, också känd som Changuu Island, ligger endast 20 minuter med båt från Stone Town. Ön användes ursprungligen som fängelse men kom sedan att fungera som karantänstation för den brittiska militären. Ett nytt fängelse byggdes på ön men användes aldrig. Ön har sandstränder och en rik vegetation som gör den till en perfekt plats för många havsfåglar, och i havet runt ön finns många vackra korallformationer. Prison Island är därför ett perfekt utflyktsmål för naturälskare. Öns mest berömda invånare är jättesköldpaddorna. Dessa hotade djur fördes ursprungligen hit från Seychellerna. Beståndet började krympa för många år sedan eftersom sjömän tog med sig sköldpaddor ombord för att ha dem som färska proteinkällor, eftersom djuren kunde överleva i veckor eller månader utan mat. Idag är det främst förstörelsen av livsmiljöer och tjuvjakten som gör att sköldpaddspopulationen fortsätter minska. Privata samlare betalar dyrt för sköldpaddorna på den svarta marknaden.

Utflykten kan kombineras med halvdagsutflykten till Stone Town så att det blir en heldagsutflykt.

Jozaniskogen

Jozani Forest Chwaka Bay Conservation Area är det största bevarade skogsområdet på Zanzibar och består dels av kustskog, dels av mangrove. På den här halvdagsturen får du en guidad vandring genom kustskogen där det finns mer än 100 träsorter och ett rikt djurliv med bland annat apor, galagoer och näbbmöss. Guiden berättar om de olika träd- och växtarterna och vad de kan användas till. Efter rundturen i skogen kan du börja se dig om efter de berömda röda colobusaporna. De finns bara på Zanzibar och är starkt utrotningshotade; idag finns bara cirka 1 500 kvar. När du har haft tid att iaktta och fotografera de vackra aporna fortsätter turen till mangroveskogen. Under turen genom mangrovelabyrinterna ska du hålla utkik efter mangrovekrabbor, ödlor och de många fågelarterna. Det går även att besöka det närbelägna fjärilscentret där man föder upp färgsprakande fjärilar. Det är verkligen en upplevelse att se alla de vackra fjärilarnas olika färger, former och storlekar. Entrén till fjärilscentret ingår inte i utflyktens pris.

Utflykten kan kombineras med halvdagsutflykten till Stone Town så att det blir en heldagsutflykt.

Kryddtur – upplev Zanzibar med dina sinnen

Zanzibar har alltid varit ett viktigt centrum för kryddhandeln, och handeln mellan Indien, Mellanöstern, Afrika och Europa blev ännu viktigare för öns ekonomi efter det att slavhandeln hade avskaffats. På vår heldagsutflykt besöker du en kryddplantage där man odlar chili, muskotnöt, kanel, peppar och vanilj – några av de kryddor som är mest utbredda på ön. Du får lära dig om användningen av de olika kryddorna, deras historia och hur de odlas, och du får även provsmaka dem. Du kan också köpa med dig kryddor och tvålar härifrån. Under turen berättar guiden om de många andra användningsområdena för kryddor och örter, både kosmetiska och medicinska.

Utflykten kan kombineras med halvdagsutflykten till Stone Town så att det blir en heldagsutflykt.

Klimattabell Zanzibar

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Badvattenstemperatur
Januari
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 89 mm
89 mm
Badvattenstemperatur: 29 °C
29 °C
Februari
Dagstemperatur: 29
29 °C
Nattemperatur: 26 °C
26 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 56 mm
56 mm
Badvattenstemperatur: 29 °C
29 °C
Mars
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 153 mm
153 mm
Badvattenstemperatur: 30 °C
30 °C
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 401 mm
401 mm
Badvattenstemperatur: 29 °C
29 °C
Maj
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 255 mm
255 mm
Badvattenstemperatur: 28 °C
28 °C
Juni
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 68 mm
68 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
Juli
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 48 mm
48 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Augusti
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 47 mm
47 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
September
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Oktober
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 97 mm
97 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
November
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 226 mm
226 mm
Badvattenstemperatur: 28 °C
28 °C
December
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 25 °C
25 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 194 mm
194 mm
Badvattenstemperatur: 29 °C
29 °C

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.