+46 42 405 99 94
Sök

Badsemester på Mauritius

Pris från 30 995 för 10 dagar
  • Njut av en veckas avkoppling i det ultimata strandparadiset Mauritius
  • Bo med Indiska oceanen som närmaste granne på ett av Mauritius bästa strandhotell med all inclusive
  • Utforska öns spännande kulturliv och gastronomi
  • Upplev dykning, djuphavsfiske och snorkling i världsklass
  • Möjlighet att kombinera med en veckas lyxsafari i Sydafrika

Resan inkluderar

  • Flyg från Köpenhamn/Stockholm* till Mauritius t/r. Observera att priset kan variera under året eftersom vi bara använder reguljärflyg
  • Flygplatstransfer t/r
  • 7 nätter på Tamassa 4* med all inclusive (alla måltider och dryck ingår)

Om du vill bo på något av våra andra hotell på Mauritius är du välkommen att höra av dig så berättar vi om möjligheter och priser. Mot tillägg kan du bland annat välja Mauricia Beachcomber 4*LUX Grand Gaube 5*LUX Belle Mare 5* eller LUX Le Morne 5*.

Du kan även kombinera din Mauritius-resa med en lyxsafari på vår egen NYATI Safari Lodge, eller besöka t.ex. Kapstaden & Vinlandet, Garden Route, Zimbabwe, Zanzibar och många andra resmål. Din resa kan alltid skräddarsys. Här nedanför visar vi ett förslag, men du kan fritt välja att korta ner, förlänga eller sätta ihop din resa på ett annat sätt.

*Var uppmärksam på att en extra flygavgift kan tillkomma på avresor från Stockholm. Alla våra frånpriser är vägledande, och vi reserverar oss för prisändringar, felskrivningar, prishöjningar och fullbokade flyg.

Mauritius

Njut av en veckas avkoppling i det ultimata strandparadiset Mauritius, semesterön i Indiska oceanen strax söder om ekvatorn. Här hittar du kritvita stränder, turkosblått hav och hotell som uppfyller alla dina drömmar. Öns historia har skapat ett mångetniskt samhälle som skänker extra färg och dimensioner åt både kulturlivet och gastronomin. På menyerna finns exotiska och sofistikerade upplevelser med inslag av både det afrikanska, europeiska, kinesiska, kreolska och indiska köket. Färgglada fiskar, vackra korallformationer och kristallklart vatten bjuder in dig till en förunderlig och fantastisk värld under havsytan.

Mauritius är ett perfekt resmål både för vuxna, barnfamiljer och förälskade par ... och det är ett populärt ställe att gifta sig på. Kontakta oss så berättar vi mer om de attraktiva bröllops och smekmånadspaketen eller olika rabattalternativ om du reser med barn.

Bokningsförfrågan
Badsemester på Mauritius
Dagsprogram
Badsemester på Mauritius
Tillvalsaktiviteter på Mauritius
Klimattabell
Karta

Dagsprogram

Dag 1: Avresedag

Det här är dagen då du förväntansfullt sätter kurs mot Mauritius och en lyxig vistelse på första parkett vid öns sagolika sandstränder och azurblå hav. En mellanlandning görs på vägen till Mauritius.

Dag 2-8: Mauritius

På flygplatsen väntar vår lokala representant som kör dig till ditt valda hotell. Vill du koppla av och bara njuta så har du kommit helt rätt! Mauritius är det ultimata strandparadiset och här finns några av världens bästa stränder. Du kan använda hotellens faciliteter och utforska de många tillvalsaktiviteter de erbjuder (ingår ej i priset) både på land och till havs. Och du kan tryggt röra dig överallt på ön både dag och kväll.

Dag 9: Hemresedag

Det här är dagen då vi sätter kurs hemåt. Du kan i lugn och ro säga farväl – eller kanske på återseende – till paradisön Mauritius. Du blir upphämtad på hotellet och körd till flygplatsen av vår lokala representant.

Dag 10: Ankomst till Köpenhamn/Stockholm

Efter bara en mellanlandning anländer du till Köpenhamn/Stockholm.

Tillvalsaktiviteter på Mauritius

Vi har många olika förslag på spännande utflykter (ej inkluderade) som du beställer hos vår lokala representant som tar emot dig på flygplatsen. Där får du en karta över ön, praktisk information, en lokal broschyr på engelska med tips på aktiviteter – och ett telefonnummer till din kontaktperson som under semesterns gång servar dig med rådgivning och bokning av utflykter. Utflykterna görs i sällskap med andra internationella gäster i minibuss/bil, och alltid med en engelsktalande, auktoriserad chaufför/guide. Du kan också välja att en privat utflykt och få helt skräddarsydda individuella utflykter. Hotellet hjälper dig gärna med att hyra bil och med tips på hur du får ut mesta möjliga av din semester.

A Taste of Mauritius – Port Louis med omgivningar

I huvudstaden Port Louis möts gammalt och nytt. Vackra gamla byggnader från kolonialtiden, monument och helgedomar står i stark kontrast till skyskraporna, det moderna köpcentret Caudan Waterfront och det pulserande affärscentret Här kan du få ditt lystmäte av shopping – även i de färgglada lokala basarerna.

Du får se historie- och konstmuseet The Blue Penny, och efter den hektiska storstaden rundar vi av med ett avkopplande besök i The Royal Botanical Gardens of Pamplemousse, som är känt för sina jättenäckrosor och den särpräglade Talipot-palmen, som bara blommar en gång vart hundrade år.

Örundturen "The Secret South"

Det här är en klassisk örundtur där du verkligen får lära känna Mauritius. Vi åker först upp på den stora platån, där öns industri- och handelsområde ligger. Sedan kan du shoppa i öns näst största stad, Curepipe, och i grannstaden Floréal som har fabriksoutlet med kashmirtyger, guldsmycken och mattor till duty free-priser. Du får se den lilla modellfartygsfabriken i Curepipe, där man bygger mycket vackra och imponerande modellfartyg för hand. På den slocknade vulkanen Trou Aux Cerfs kan du blicka ner i den gröna kratern från 650 meters höjd, ut över den hisnande bergskedjan Moka och på en klar dag ända bort till havet.

Härifrån åker vi till Grand Bassin där den heliga sjön och hindutemplet ger en touch av österländsk mystik, och resten av utflykten bjuder på magiska naturfenomen. Vi åker på en vacker tur genom den regnskogsklädda nationalparken Black River Gorge med brusande vattenfall och en sällsynt flora och fauna. Utflykten slutar med Chamarels mjuka backar, som är färgade i brunt, guld, rött och lila av vulkanisk aska.

Mauritius arv

National Botanical Garden of Mauritius är en av de populäraste sevärdheterna på Mauritius. Missa inte de berömda jättenäckrosorna och de gigantiska baobabträden här. Dessutom finns över 650 växtarter, häribland ursprungliga tropiska krydd- och läkeörter och inte mindre än 85 olika slags palmer, som har förts hit från alla världens hörn.

Efter besöket går turen till sockerfabriken "L'Aventure du Sucre", som i dag är ett spännande museum fullt av överraskningar där man får god inblick i sockerproduktionens betydelse för Mauritius genom tiderna. En traditionell lunch serveras hos en familj i Moka innan turen går vidare till "Eureka”, ett av de äldsta kolonialhusen på ön. Efter en rundtur i huset och i de vackra omgivningarna serveras det eftermidagste och -kaffe här.

Det ursprungliga Mauritius

Upplev en mer än 125 år gammal maniokkexfabrik i hjärtat av den lilla provinsen Mahebourg, där det gamla hantverket hålls vid liv. Fortsätt till Pointe d’Esny varifrån du reser med båt till Ile aux Aigrettes, en av de få platser där man har lyckats bevara den ursprungliga ebenholtsskogen och en rad inhemska växt- och djurarter.

Avsluta dagen med ett besök i det oförstörda naturreservatet La Vanille Reserve des Mascareignes med jättesköldpaddor, krokodiler och en imponerande samling fjärilar, insekter och kräldjur.

”Blue safari” i ubåt

Om du drömmer om att resa under havet i sann Jules Verne-stil erbjuder den här resan en enastående möjlighet. Följ med på en riktig undervattenssafari i ubåt (ca 1 timme) och upplev den fantastiska miljön på 30 meters djup, med färgstarka koraller, exotiska fiskar och det spännande vraket "Star Hope".

Komforten ombord är god, det finns luftkonditionering och säkerheten är på topp. Säkerhetscertifikat utfärdas årligen av internationella kontrollorgan som Bureau Veritas. Kontakten med världen över ytan hålls konstant via telefon. Dessutom finns vatten och proviant för tre dagar med ombord.

"James Bond"-subscooter

Missa inte den här unika möjligheten att följa med på undervattenskryssning i din egen twin-ubåt på ca 3 meters djup på sant James Bond-vis. Ni sitter "fritt" bakom varandra som på en tvåpersonersskoter med endast en genomskinlig kupa runt huvudet. Därmed har ni panoramautsikt mot den vackra undervattensnaturen och kan andas fritt! Det betyder också att du och din medpassagerare obehindrat kan prata om allt ni ser under turen. Turen tar ca 30 minuter och leds av en kvalificerad dykguide. Åldersgräns: 12 år. 

  • Flera dyk per dag från Trou aux Biches kl. 08:30–15:30.
  • Total tid: 2 timmar
Undervattensvandring

På Mauritius är allt möjligt, till och med vandringar på havets botten! Med den unika Aqua + Scuba-utrustningen kan nästan alla ge sig ut på vandring under vattnet, både vuxna och barn över 7 år – även om de inte kan simma.

Den unika Aqua + Scuba-utrustningen omfattar en plastkupa som man bär på huvudet så att man får panoramasikt och kan andas fritt samtidigt som man har direktkontakt med det enastående djur- och växtlivet under ytan. Utflykterna sker i grupper om 6 personer i lugna vatten med begränsat djup. Deltagarna får möjlighet att mata fisk under turen, vilket är en speciell upplevelse.

Mauritius ”Tea Route”

Mauritius har anammat den brittiska tekulturen. På den här utflykten får du inblick i teproduktionen och får se södra delen av Mauritius, som har öns vackraste natur.  Du upplever svunna tiders prakt t i två vackra kolonialhus, du får se hur te produceras i museet Bois Cheri Tea Factory och du kan smaka olika tesorter – naturligtvis tillsammans med scones och serverat på terrassen i en vacker klassisk trädgård.

Naturparken ”Parc Aventure Chamarel"

Följ med på upptäcktsfärd i Mauritius tropiska flora och fauna i naturparken "Parc Aventure Chamarel. Här finns aktiviteter för alla åldrar. Parken är på hela 12 hektar tropisk skog med möjligheter till trekking och vandring på alla nivåer. Besökare kan exempelvis välja mellan den lättillgängliga botaniska vandringen eller mer utmanande äventyrsvandring med tekniska svårigheter som till exempel hängbroar och nätbroar. Oavsett vad man väljer bjuder dagen på spännande fysiska upplevelser i vacker natur. Lunch ingår.

Längd: 2 ½ timme

Casela Nature & Leisure Park – Quad Biking

Denna tropiska djurpark erbjuder upplevelser för hela familjen. Parken är hem åt 1 500 fåglar, lejon, zebror, jättesköldpaddor, apor, antiloper och många fler djur. Här finns också ett område med smådjur och fiskdamm, där barnen kan komma helt nära djuren. Man kan vandra genom den frodiga tropiska naturen eller uppleva den från quadbike, segway eller buggy. Åldersgränsen för alla motorfordonsaktiviteter är 16 år. Barn under 18 år ska ha sällskap av en vuxen.

Cruise på havet

En dag på havet där du kan njuta av solen, havsluften och utsikten över havets paradisvärld är balsam för både kropp och själ. Besök hotellets båthus, som förutom olika vattensporter även erbjuder en rad utflykter till tropiska småöar, korallrev, sanddyner och vackra badstränder. Du kan välja en glasbottnad båt, där du tryggt kan beundra koraller och fiskar utan att behöva bli våt.

Champagne Sunset Cruise

Njut av en lugn båttur medan solen går ner över Indiska oceanen. På kvällen är solen inte lika het, så då kan du verkligen känna den friska havsluften. Du kan välja mellan olika båtturer, t.ex. turer där du serveras champagne eller middag med både mat och dryck.

Vattensport

På Mauritius kan du välja mellan en uppsjö av olika vattensportsaktiviteter. Kanske är det här som du ska lära dig att windsurfa eller åka vattenskidor? Paddla kajak och göra en eskimåvändning bland de färgstrålande tropiska fiskarna? Snorkla och studera havets flora och fauna? Vältra dig på en Hobie Cat eller glida fram på en vattencykel?

Golf

Mauritius har några av världens bästa golfbanor. Conciergen på ditt hotell hjälper dig mer än gärna med att beställa en tee-off. Om du bor på The Residence, har du möjlighet att spela golf på en unik bana som är anlagd på den lilla ön Île aux Cerfs. Ön är känd för den äventyrliga lagun som pryder de flesta turistbroschyrer om Mauritius.

Dykning och djuphavsfiske

Djupt nere i havet bland färgglada tropiska fiskar och fantastiska korallrev öppnar sig en förunderlig värld. Havet runt Mauritius är mycket populärt bland dykare eftersom här finns över 1 000 olika fiskarter, de vackraste korallrev och djupa undervattensraviner som ger ett sug i magen. Djupet betyder också att området är perfekt för djuphavsfiske. Du kan fånga både tonfisk, barracuda, svärdfisk, bonit och spjutfisk. Det är en bra idé att boka djuphavsfiske i förväg. Hotellet och vår lokala representant hjälper dig gärna med att arrangera dyk- och fiskeutflykter.

Klimattabell Mauritius

Dagstemperatur
Nattemperatur
Soltimmar per dag
Nederbörd per månad
Badvattenstemperatur
Januari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 228 mm
228 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
Februari
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 24 °C
24 °C
Soltimmar per dag: 7
7
Nederbörd per månad: 228 mm
228 mm
Badvattenstemperatur: 28 °C
28 °C
Mars
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178 mm
178 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
April
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 22 °C
22 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 178 mm
178 mm
Badvattenstemperatur: 27 °C
27 °C
Maj
Dagstemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 101 mm
101 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C
Juni
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
Juli
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
Augusti
Dagstemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 76 mm
76 mm
Badvattenstemperatur: 23 °C
23 °C
September
Dagstemperatur: 24
24 °C
Nattemperatur: 18 °C
18 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 23 °C
23 °C
Oktober
Dagstemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 20 °C
20 °C
Soltimmar per dag: 8
8
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 24 °C
24 °C
November
Dagstemperatur: 27
27 °C
Nattemperatur: 21 °C
21 °C
Soltimmar per dag: 10
10
Nederbörd per månad: 50 mm
50 mm
Badvattenstemperatur: 25 °C
25 °C
December
Dagstemperatur: 28
28 °C
Nattemperatur: 23 °C
23 °C
Soltimmar per dag: 9
9
Nederbörd per månad: 152 mm
152 mm
Badvattenstemperatur: 26 °C
26 °C

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.