Nyati Safari042 405 99 94
Nyati Safari
Nyati SafariSök
NYATI Safari Blogg

Mat i Kapstaden: De bästa restaurangerna i Cape Town

April 22, 2020

Sydafrika är ett fascinerande land med storslagen natur, imponerande djurliv och safari i världsklass. Men inte nog med det – dessutom väntar en hel uppsjö av stora kulinariska upplevelser på besökarna. Sydafrika är känt för sina goda viner, och invånarnas sinne för djupa och komplexa smaker märks även på matkulturen, inte minst i Kapstaden. Precis som i andra storstäder blomstrar gastronomin och det finns något för alla smaker. Det vimlar av spännande restauranger i och i regel får du väldigt mycket för pengarna i Kapstaden. Trots att maten på många ställen håller toppklass är priserna nämligen högst rimliga. På många ställen äter du dig mätt för runt hundralappen. Sedan tillkommer förutom dryck också dricks till personalen på cirka 10–15 procent av beloppet.

Mångkulturellt knytkalas 

Kapstaden har en lång historia och genom åren har en mängd olika kulturer satt sin prägel på livet i den vackra staden. Stadens rika och levande mångkultur märks givetvis också på maten. Förutom restauranger med traditionella sydafrikanska specialiteter hittar du även mexikanska, italienska och många andra restauranger med rätter från när och fjärran.

Det rika utbudet på bra restauranger gör förstås att det kan vara svårt att veta vart man ska gå. Därför har vi provat oss fram och valt ut fem av de bästa restaurangerna i Kapstaden.

Fem fantastiska restauranger i Kapstaden

  1. Den prisbelönta restaurangen The Test Kitchen är en av de bästa och mest välrenommerade restaurangerna i Kapstaden. Även om stilen är modern och experimentell så är rätterna enormt välkomponerade. Förvänta dig det oväntade på hög gastronomisk nivå med en innovativ twist.
  2. På restaurang Sea Breeze är det, som namnet antyder, fisk och skaldjur som står i fokus. Eftersom Kapstaden ligger vid vattnet har restaurangen god tillgång på nyfångad fisk av högsta kvalitet. En spännande traditionell fisk- och skaldjursrestaurang som bara måste besökas.
  3. Om du gillar tapas och annan plockmat ska du ta dig till The Pot Luck Club. Här skapar den utsökta maten, livliga stämningen och fantastiska utsikten en upplevelse utöver det vanliga
  4. En annan restaurang med härlig atmosfär är The Shortmarket Club, som serverar klassiska rätter i modern tappning i en vacker miljö med klubbkänsla. 
  5. Sist men inte minst kan vi också rekommendera The Greenhouse och The Conservatory på det femstjärniga hotellet The Cellars-Hohenort, där många av våra gäster bor. På The Greenhouse serveras modern sydafrikansk gourmetmat lagad på lokala råvaror, medan The Conservatory erbjuder läcker bistromat i en vacker miljö. Här är det klart värt att göra ett besök, oavsett om man övernattar eller inte.

Ät gott i det närbelägna vinlandet

När du besöker Kapstaden ska du passa på att också tillbringa några dagar i det vackra och välkomnande vinlandet, inte långt från pulsen i storstaden. Här bjuds förstås också på en mängd stora smakupplevelser, som strutsfilé, springbockscarpaccio och andra delikatesser, och längs vinvägen Route 62 finns många bra restauranger. Vi rekommenderar att bo ett par nätter i antingen Stellenbosch eller Franschhoek. Trevlig resa – och smaklig måltid!

/NYATI Safari

Senaste blogginlägg

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Reseafton

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Kontakta oss