+46 42 405 99 94
Sök
NYATI Safari Blogg

Med NYATI-gäster på rundresa till de tre kungarikena

Med NYATI-gäster på rundresa till de tre kungarikena

August 9, 2019

I samband med NYATI Safaris 20-årsjubileum lanserade vi en helt ny resa: rundresa till de tre kungarikena Lesotho, Swaziland och Zululand i kombination med vistelse på NYATI Safari Lodge. I maj 2019 kunde vi skicka iväg våra första fyra gäster på turen. Vi fick följa äventyret från sidlinjen och bad dem efteråt att berätta mer om sina upplevelser. Det resulterade i en liten intervju som vi gärna vill dela med oss av till andra som funderar att åka på rundresan.

Tove, Evan, Lise och Freddi började med att bo en vecka på NYATI Safari Lodge. Vi frågade varför de valt att lägga till rundresan till de tre kungarikena efter vistelsen på lodgen.

Lise: ”Vi har varit på er lodge tidigare och förra gången valde vi att besöka Kapstaden efteråt. Den här gången ville vi göra något annat. Vi ville gärna uppleva mycket mer av Afrika, men är inte så roade av sol och bad. Däremot tyckte vi att den här kombinationen lät otroligt spännande.”

Evan: ”Vi älskar att uppleva djur, natur och kultur. Och vi tycker att en vecka är alldeles för kort tid att vara borta. Vi vill gärna se mer när vi ändå reser, så för oss var det givet att vistelsen på lodgen skulle kombineras med något annat. Vi hörde talas om turen i samband med ert jubileumsevenemang förra året och bestämde oss praktiskt taget genast för att det här var en resa för oss. Den ville vi gärna prova!”

Med NYATI-gäster på rundresa till de tre kungarikena

Vi på NYATI Safari ville för vår del gärna veta om rundresan hade motsvarat förväntningarna – och vad som var bäst med den. 

Tove: ”Ja, vi tyckte att det var en väldigt spännande rundresa med Eugene, som är en mycket kunnig, kompetent och serviceinriktad guide. Naturupplevelserna var helt fantastiska.” 

Lise och Freddi är samstämmiga: ”Höjdpunkten var helt klart Lesotho. Redan åkturen dit var en upplevelse. Vägarna var helt otroliga – man kan ju inte ens köra där i vanlig bil! Att passera Sanipasset var fantastiskt. Spännande, hänförande och storslaget.” 

Tove och Evan tillägger: ”Lesotho är väldigt fattigt, men vi blev verkligen fascinerade av landet. Vi fick höra en massa historier om livet och vardagen där. Folk bor i enkla hyddor och många män reser bort från byarna för att jobba och tjäna pengar. Ibland är de borta flera månader åt gången! Och så klimatet. Det var väldigt kallt uppe i bergen, det var is på sjöarna och ibland åker de skidor där uppe.”

Evan: ”Och kontrasterna under resan. Från bönderna i det färgstarka Swaziland till de väldigt fattiga i Lesotho och krigarna i Zululand. Det är fantastiskt att få sätta sig in i de tre vitt skilda kulturernas historia.”

Lise: ”Avslutningen vid Durban var också jättehärlig. En fin strand, ett tjusigt hotell – och kul att se de stora vågorna vid Indiska oceanen.”

Med NYATI-gäster på rundresa till de tre kungarikena

Avslutningsvis undrar vi om de har några rekommendationer till andra som skulle vilja besöka de tre kungarikena på vår rundresa. Och de har flera bra tips att dela med sig av.

Lise: ”Kom ihåg kikare!!! Det finns massor att se längs vägen.”

Evan: ”Ja, vi är väldigt fågelintresserade. Det sa vi till Eugene redan när vi åkte genom Krugerparken, så han pekade ut mängder av fåglar under hela rundresan. Dem hade vi inte sett utan våra kikare.” 

Tove: ”Man ska också vara medveten om att den här rundturen är för vuxna. Man åker långa sträckor, så den passar inte riktigt för mindre barn. Men transporten är fin och fungerar väldigt bra. Och så ska man komma ihåg att ta med sig en varm tröja, för det kan bli kallt på morgnarna, särskilt i Lesotho.” 

Freddi: ”Man bör vara intresserad av kultur och natur, för det är det som resan har fokus på. Man ser nästan allt annat än djur på rundresan!”

Evan: ”Ja, det är en bra kontrast till lodgen där man ser massor av djur. Så allt som allt en heltäckande resa där man upplever lite av varje. Och så får man verkligen många upplevelser på två veckor.”

Med NYATI-gäster på rundresa till de tre kungarikena

Lise: ”Mitt bästa tips skulle vara att börja med rundresan och avsluta på lodgen. Även om vi bodde på flera bra hotell så finns det inget som slår att avsluta med lyxen på NYATI Safari Lodge. Man lever i kappsäck under rundresan eftersom man byter hotell nästan varje natt, så det är trevligt att kunna packa upp när man kommer fram till lodgen. Längs vägen bodde vi också en natt i små traditionella hyddor. Det är en kul grej att prova, men det är också skönt att komma till ett riktigt hotell efteråt.” 

Evan: ”Ja, det är många intryck som ska smältas efter rundresan. Det gör man bäst genom att avsluta på NYATI Safari Lodge, där mat, vin och service är på topp.” 

Vi säger stort tack för det till Evan Boyford, Tove Philipsen, Lise Rosse och Freddi Rosse, som reste med oss i maj 2019. 

/NYATI Safari

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.