042 405 99 94
Sök

Dolphin Coast Villa

Det idylliskt belägna hotellet har utsikt över den breda, öde sandstranden längs Dolphin Coast och är som gjort för en prefekt badsemester. Stämningen är varm och välkomnande. Räkna med att snabbt bli erbjuden en kopp specialimporterat kaffe, för hotellets ägare är specialist på just kaffe och berättar gärna om ursprunget till just de bönor du blir serverad. 

Både hotellet och omgivningen är i en klass för sig

  • Den breda stranden är i stort sett öde, utan störande försäljare. Hotellet ser till att solsäng och parasoll står och väntar på dig, och du kommer definitivt ha fin färg efter den här vistelsen!
  • Det finns välmarkerade vandringsleder där du kan gå långa promenader.
  • Du kan hyra mountainbike och åka på cykelutflykt.
  • Åk på valsafari och titta på knöl- och rätvalar under perioden juni–december när tusentals valar simmar söderut för att para sig.
  • Följ med fiskaren Mark från Big Game Fishing på fisketur. Det är en häftig upplevelse oavsett om du är sportfiskare eller inte.
  • Besök någon av de härliga gourmetrestaurangerna i trakten.

Temperaturen i luften ligger på 22–27 grader året runt, och temperaturen i vattnet följer förstås med. Det är med andra ord alltid ett behagligt klimat i det här området.

Vistelsen inkluderar transport till/från flygplatsen och frukost.

Faciliteter

Den berömda ”full house”-frukosten kan avnjutas på terrassen, med utsikt mot Indiska oceanen. Har du tur ser du delfinerna hoppa i gryningen. Frukosten är inkluderad i priset.

Njut av solen vid kanten av hotellets pool eller i någon av hotellets solstolar på den fina sandstranden. 

Området är tryggt att röra sig i och perfekt för långa promenader längs stranden eller på de många lederna. 

Här finns många möjligheter till båtutflykter för att uppleva valsafari och Big Game Fishing eller dyka och snorkla. Det går också att hyra utrustning till vattensporter, som surfbräda, kitesurfingbräda och kajak.

Hotellets ägare, Colin, är en riktig kaffefinsmakare och importerar själv sina bönor direkt från Colombia. Missa inte att njuta av en kopp i den välutrustade kaffebaren och få höra om ursprunget till de aromatiska bönorna.

Durban

Sydafrikas tredje största stad ligger vid Indiska oceanen och attraherar därför många som gärna vill njuta av de gyllene sandstränderna längs den 6 km långa strandpromenaden. Staden har också Sydafrikas största hamn. I Durban möts öst och väst. Här får du uppleva en färgstark blandning av afrikanska, indiska och europeiska kulturer, där i synnerhet den indiska är framträdande. Många indier kom till området på 1800-talet för att arbeta på de stora sockerplantagerna. Deras ättlingar har idag bosatt sig i stadens stora indiska stadsdel. Durban är en mångsidig stad full av kontraster: från de rika förorterna Berea och Morningside, där du kan äta middag på exklusiva restauranger, till den fattiga stadsdelen KvaMashu, som hör till de sämst ställda områdena i hela Sydafrika. Staden kantas av havet på ena sidan och böljande gröna kullar på den andra, och klimatet är behagligt året runt.

Dolphin Coast - Mysigt och avkopplande

Dolphin Coast har inte fått sitt namn av en slump. Här är det nämligen näst intill garanterat att man får se de lekfulla delfinerna om man gör en utflykt till havs. 

Från juni till december migrerar de stora knöl- och rätvalarna längs Sydafrikas kust, och är du på besök under den perioden rekommenderar vi varmt att du åker på valsafari. Det är en imponerande syn när de kolossala djuren slår med stjärten mot vattnet och dyker ner, eller bara simmar förbi båten och visslar genom blåshålet till avsked.

På det hela taget är Dolphin Coast rikt på aktiviteter både på och i vattnet. 

Häng med på Big Game Fishing och upplev spänningen när en två meter lång fisk långsamt halas in. Eller varför inte ta en titt under ytan med dykmask eller cyklop? Det finns också gott om möjligheter att hyra surfbräda, kiteboard och kajak i området runt Dolphin Coast Villa.

Om du föredrar landbaserade aktiviteter är solbad på någon av de breda, öde stränderna alltid ett alternativ. Du kan också välja att cykla eller vandra längs de många välmarkerade lederna i området kring Dolphin Coast Villa. 

Området runt Dolphin Coast Villa har för övrigt i hög grad lyckats undvika att drabbas av brottslighet och betraktas som ett av de säkraste områdena längs kusten. På stranden slipper du påträngande försäljare, och du kan gå runt i lugn och ro utan att bli ofredad.

Dolphin Coast Villa priser 2022

NYATI Safari & Dolphin Coast (14 dagars resa, pris per person i delat dubbelrum)
Pris från kr 35 495
Extra nätter (pris per person per natt i delat dubbelrum)
Pris från kr 600

Tillvalsaktiviteter på Dolphin Coast Villa

Big Game Fishing - Marlin

Big Game fiske efter Marlin anses vara något alldeles speciellt. Det är en imponerande fisk, och man måste känna till de bra fiskeplatserna för att få den på kroken.

Denna utflykt startar tidigt på morgonen och varar från 10-12 timmar.

Utflykten inkluderar allt fiskeredskap, alla drycker, snacks och lunch ombord.

Pris: Zar. 14 500 som ska betalas lokalt

Big Game Fishing - Standard

Om du aldrig har varit på Big Game Fishing är det här utflykten du inte bör lura dig själv på: Avgång från hotellet tidigt på morgonen med mål mot Ballito och retur.

Utflykten inkluderar allt fiskeredskap, all dryck, snacks och lunch ombord.

Varaktighet 5-6 timmar

Pris: Zar. 10 500 som ska betalas lokalt

Karta

Kontakta oss
Kontakta Nyati
Ring oss på +46 42 405 99 94 eller skriv till:
Ange alla obligatoriska fält
Ange en giltig E-postadress
Skicka
Denna webbplats använder funktioner som äldre versioner av Internet Explorer inte stöder. Du bör därför byta eller uppgradera din webbläsare.